Czech Media Invest miliardáře Křetínského dokončila akvizici rádií Evropa 2 či Frekvence 1

kretinsky

Foto: EPH

Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský

0Zobrazit komentáře

V polovině dubna jsme informovali o investiční společnosti Czech Media Invest (CMI), kterou vlastní miliardář Daniel Křetínský spolu s Patrikem Tkáčem a Romanem Korbačkou, a jejím nákupu vybraných rozhlasových stanic od francouzské firmy Lagardère v Česku, Rumunsku, Polsku a na Slovensku. Za stanice CMI nabídlo 73 milionů eur, respektive 1,8 miliardy korun. Nyní je akvizice schválením regulačních orgánů ve všech zemích finálně dokončena.

Mezi nejzásadnějšími značkami, které CMI od francouzského Lagardère odkoupilo, byly bezpochyby jedny z největších tuzemských rádií Evropa 2 a Frekvence 1, ale také služba na streaming hudby Youradio.cz. V minulém roce společnosti, které provozují odkoupené rozhlasové stanice, vytvořily obrat ve výši 56 milionů eur, tedy 1,4 miliardy korun.

Od dubna zároveň Czech Media Invest jedná o nákupu dalších aktiv, které Lagardère provozuje. Mezi nimi jsou především časopisy Elle či Art & Décoration, Télé 7 Jours či Ici Paris. Pod CMI aktuálně patří mimo jiné investiční společnost CN Invest nebo Czech News Center, které sdružuje deníky Blesk, Aha!, Sport a E15 a také časopisy Reflex či Svět motorů.

e2

Skupina miliardářů tak ovládá jeden z nejsilnějších mediálních domů v Česku, kterému konkuruje pouze Agrofert, jenž spadá do svěřenského fondu Andreje Babiše a má pod sebou také skupinu MAFRA. Agrofert chce ostatně v rámci mediálního boje odkoupit dle serveru iHNed.cz za cenu kolem jedné miliardy korun českou část vydavatelství Bauer Media od německého vlastníka, které v tuzemsku loni prodalo na 50 milionů výtisků médií jako Cosmopolitan, Bazaar či Esquire.

Foto: EPH

Diskuze (0)

Novinka

Anonym