Coworkingový gigant WeWork kvůli ochraně životního prostředí přestává svým zaměstnancům nabízet maso

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

WeWork-5th-Ave
0Zobrazit komentáře

Masožrouti z WeWorku se budou muset obejít bez svých oblíbených pokrmů. Coworkingový gigant, který po celém světě řídí přes 10 milionů čtverečních metrů kancelářských ploch, oznámil, že končí s masem, které svým zaměstnancům nebude servírovat ani na večírcích. Chce tím prý pomoci životnímu prostředí.

Šest tisíc zaměstnanců, které má coworkingová síť po celém světě, si již nebude moci za firemní peníze kupovat jídla obsahující maso. Ani na večírcích, které WeWork pořádá, se již hovězí, vepřové, jehněčí, drůbeží ani žádné jiné maso neobjeví. Spoluzakladatel a Chief Culture Office WeWorku Miguel McKelvey oznámil, že nová pravidla budou platit již na letním Summer Campu.

„Nový výzkum naznačuje, že odstranění masa z jídelníčku je jedna z největších věcí, kterou může člověk udělat, aby snížil svůj osobní dopad na životní prostředí, dokonce víc než přechod na hybridní auto,“ prohlásil McKelvey ve zprávě zaslané zaměstnancům, kterou cituje magazín Bloomberg.

Miguel_Mckelvey-cofounder-wework

Miguel McKelvey, spoluzakladatel a Chief Culture Office ve WeWork

WeWork sice není prvním startupem, který podobná pravidla zavádí, nicméně s jeho velikostí, rychlým růstem a valuací kolem 20 miliard dolarů jde o významnou firmu. Osm let starý newyorský startup uvedl, že výjimku poskytne po konzultacích pouze pro zaměstnance, kteří k tomu budou mít zdravotní nebo náboženské důvody.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kanceláře ve WeWork?Jaké to je mít kanceláře ve WeWork?

Snaha omezit konzumaci masa přichází po předchozích krocích, jimiž chce WeWork snížit špatný vliv na životní prostředí. Ve firmě si dávají záležet také na omezování spotřeby plastů a ze svých akcí pak dávají zbylé jídlo na dobročinné účely. Bezmasé nicméně nově budou pro zaměstnance WeWorku také pracovní cesty, minimálně co se týče firemního budgetu, a také tzv. Honesty Market, což jsou samoobslužné kiosky dostupné zhruba ve 400 coworkingových budovách.

wework1

Foto: WeWork

Jeden z kampusů WeWorku

Diskuze (0)

Novinka

Anonym