Čeští Springtide Ventures spoluinvestovali 11 milionů dolarů do izraelského startupu PlainID

Michal PtáčekMichal Ptáček

tl

Izraelský Tel Aviv

0Zobrazit komentáře

Český investiční fond Springtide Ventures spadající pod investiční skupinu KKCG miliardáře Karla Komárka (foto nahoře) oznámil další globální investici. Fond, do jehož investičního portfolia patří i tuzemské startupy Techloop, ThreatMark nebo Geewa, totiž spoluinvestoval 11 milionů dolarů, v přepočtu 242 milionů Kč do 3 roky staré technologické společnosti PlainID vyvíjecí platformu pro správu identit a přístupu

Původem izraelské PlainID zjednodušeně řečeno umožňuje v reálném čase porozumět každé úrovni autorizace v cloudových, mobilních nebo on-premise aplikacích a zajišťuje tak klientům/firmám kontrolu nad celým procesem autorizace, včetně možnosti sledovat nebo zavádět firemní politiku napříč různými protokoly.

Abu Dhabi Formula One Grand Prix

Přečtěte si takéPavel Turek: Formule E jede. Má šanci stát se novou královnou motosportu?Pavel Turek: Formule E jede. Má šanci stát se novou královnou motosportu?

„Oblast autorizace se mění. To, kdo a kdy má získat přístup k datům, je tedy klíčová otázka, která vyžaduje správnou odpověď. Zjednodušená autorizační platforma uspokojuje složité požadavky rostoucích firem tím, že zajišťuje maximální bezpečnost a minimalizuje tak obavy.“ říká spoluzakladatel PlainID Oren Ohayon Harel.

plain-id

Na investici se společně s českými Springtide Ventures podílely americko-izraelské investiční fondy Viola Ventures a Capri Ventures. Právě tyto tři investiční subjekty by měly izraelské společnosti i díky velkým zásobám volného kapitálu usnadnit expanzi na další trhy.

„Společnost PlainID přináší nástroj nové generace, který manažerům zajistí kontrolu a flexibilitu při správě autorizací napříč celou jejich firmou a minimalizuje jejich závislost na IT specialistech. Neméně důležité je, že toto řešení rovněž uspokojuje požadavky regulačních orgánů a rozptyluje obavy vedoucích pracovníků tím, že přináší auditovatelné a spolehlivé procesní řešení pro IAM. Zakladatelé firmy vycházejí ze svých přímých zkušeností ve funkci ředitelů IT bezpečnosti velkých firem a podařilo se jim vytvořit prvotřídní řešení, které má potenciál zcela zbořit a nově definovat tento segment,“ říká Marek Jablonský, výkonný ředitel firmy Springtide Ventures

kkcg

Miliardář Karel Komárek z KKCG vlastnící Springtide Ventures

Tel Aviv jakožto líheň startupů

Nejedná se mimo jiné o první investici Springtide Ventures do izraelské společnosti. Před 2 lety totiž například český investiční fond vložil jednotky milionů dolarů do izraelské společnosti Bio-Nexus digitalizující fyzické procesy. Loni pak český fond vstoupil do izraelsko-amerického startupu Spotinst, který zprostředkovává uživatelům cloudové služby na míru. I tyto kroky potvrzují stále silnější pozici Izraele ve světě technologií, který bývá v posledních letech označován za jednu z hlavních líhní technologických startupů.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym