Český Livesport roste jako z vody. Jeho mobilní aplikaci už používá 50 milionů sportovních fanoušků

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Livesport Talk
0Zobrazit komentáře

Ve svých nových kancelářích v pražských Nových Butovicích sice působí technologická firma Livesport skromně, ale přitom se může chlubit čísly jako málokterý jiný český podnik. Její mobilní aplikaci, v níž mohou fanoušci po celém světě sledovat v reálném čase výsledky různých sportovních klání, si stáhlo již 50 milionů uživatelů.

Síla mobilní aplikace se ukázala během nedávného mistrovství světa ve fotbale, které bývá tradičně nejsledovanější sportovní událostí s dosahem na více než tři miliardy diváků. Livesport během tohoto turnaje, který v Rusku probíhal celý jeden měsíc, rozeslal více než jednu miliardu notifikací. Fanoušci se mohou nechat informovat o všem – od střelených gólů přes střídání až po žluté karty.

woltcou

Přečtěte si takéDo Prahy vstupuje finská služba na doručování jídla Wolt. Bude konkurovat Dáme jídloDo Prahy vstupuje finská služba na doručování jídla Wolt. Bude konkurovat Dáme jídlo

Služby Livesportu tak musejí vývojáři dimenzovat tak, aby jejich servery byly schopné rozeslat během jediného zápasu klidně i několik desítek milionů notifikací. Například jen v průběhu finále Francie – Chorvatsko jich bylo téměř 40 milionů a za celé mistrovství poslal Livesport přesně 1 008 826 166 notifikací ve více než třech desítkách jazyků sportovním fandům do celého světa.

livesport-nove-butovice-3

Sídlo Livesport v pražských Nových Butovicích

Na webu sleduje měsíčně krátké sportovní zprávy od Livesportu už 75 milionů lidí z celého světa a mobilní aplikace tuto metu rychle dohání. Navíc velká část z 50 milionů uživatelů, kteří ji mají nainstalovanou, aplikaci pravidelně používá, což je pro firmu a vývojáře vždy dobrá vizitka. Každý den si aplikaci Livesportu navíc stáhne v průměru přes 45 tisíc nových fanoušků. Čtyři z pěti uživatelů mají Android, pětina připadá na iOS.

livesport-apps

Foto: Livesport

Aplikace Livesport

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Klíčoví lidé

martin-hajek

Martin Hájek

Partner