Český Benson Oak spouští investiční fond, který vloží přes 2 miliardy Kč do kryptoměnových startupů

btcst
0Zobrazit komentáře

Tuzemská investiční banka Benson Oak, známá především pro svoji brzkou investici do českého antivirového gigantu AVG, kterou proměnila ve stonásobný zisk, zakládá nový investiční fond ve výši 100 milionů dolarů, tedy 2,2 miliardy korun. Fond se má zaměřit na izraelské startupy využívající technologii decentralizované databáze blockchain a kryptoměn.

Pro svůj nový fond s názvem Benson Oak Ventures vybrala firma již 25 milionů dolarů, respektive 550 milionů korun, s cílem vybrat zbývajících 75 milionů do konce letošního roku, jak informuje The Jerusalem Post. Celkem tak bude mít Benson Oak již tři velké investiční fondy, s tím, že tento nový se zařadí mezi fondy v Česku a v USA. V Izraeli už firma nějakou dobu působí a investovala do několika startupů.

bensonoak

Celkově se společnosti podařilo vybrat prostřednictvím svých investičních fondů již přes 5 miliard dolarů. Benson Oak vznikla v roce 1991 v rukou Gabriela Eichlera, který v ní dodnes působí, a svůj první fond spustila o dekádu později. Mezi poslední investice Benson Oak se řadí například byznys s půjčkami Lending Express či studenský server Spitball.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym