FlixBus začíná v Česku podporovat platby přes Google Pay

Michal PtáčekMichal Ptáček

Flixbus (6)
0Zobrazit komentáře

Už od srpna minulého roku na českém trhu působí německý přepravce FlixBus, zaměřující se na levnou dálkovou přepravu autobusem. Ačkoliv od startu německé služby v Česku neuplynul ani rok, společnost, která celosvětově ročně přepraví okolo 40 milionů zákazníků, už během svého krátkého působení výrazně rozproudila poměrně pasivní tuzemský přepravní trh.

Nedávno totiž prohloubila spolupráci s českým přepravním hráčem LEO Express a zároveň se dostala do sporu se společností RegioJet podnikatele Radima Jančury, který na německého konkurenta podal předžalobní výzvu pro nekalou ekononomickou soutěž. Jančurovi se totiž nelíbí, že FlixBus dlouhodobě jezdí za podnákladové ceny a ekonomicky tak dle jeho slov RegioJet vydírá.

jerry-javornicky-mm

Přečtěte si takéJerry Javornický z českého startupu SpaceKnow: Naše služby využívají i Bloomberg nebo JP MorganJerry Javornický z českého startupu SpaceKnow: Naše služby využívají i Bloomberg nebo JP Morgan

Německá společnost FlixMobility, která FlixBus vlastní, každopádně i nadále pokračuje v poměrně agresivní expanzi a přichází s novinkou, která potěší především všechny technologicky gramotnější zákazníky. Ti mají totiž nově v mobilní aplikaci společnosti díky integraci platební metody Google Pay možnost nakupovat jízdenky a provádět platební transakce prostřednictvím svého mobilního telefonu s operačním systémem Android. Už nyní přitom byly platební možnosti služby poměrně široké, jelikož kromě klasické platby v hotovosti FlixBus podporoval také platbu kartou a platební metodu Paypal.

„Jsme rádi, že našim zákazníkům můžeme nabídnout ještě lepší zážitek z cestování tím, že do naší aplikace začleníme další inovativní digitální funkce. Díky službě Google Pay si naši zákazníci mohou rezervovat a zaplatit nejrychlejší nebo nejlevnější spojení s FlixBusem přímo v aplikaci. Data zákazníků jsou zabezpečená dvoufázovým bezpečnostním prvkem, který totožnost zákazníka ověřuje ještě před platbou,“ říká spoluzakladatel a CIO společnosti FlixMobility, Daniel Krauss.

Kromě jednoduché možnosti nákupu lístků a dalších platebních služeb nabídne novinka také dvoufázové zabezpečení a ověřování totožnosti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym