Zakladatel antivirového programu John McAfee bude kandidovat na post amerického prezidenta

mcafee
0Zobrazit komentáře

John McAfee, oblíbený a zároveň kontroverzní podnikatel a zakladatel společnosti vytvářející antivirový software McAfee, ze které v roce 1994 odešel, chystá již podruhé kandidaturu na post amerického prezidenta. V nadcházejících prezidentských volbách, které se uskuteční v roce 2020, chce kandidovat za libertariánskou stranu, která prosazuje liberalismus a volný trh.

McAfee se stal v posledních letech fenoménem díky své masivní podpoře technologie blockchainu, kryptoměn a jakémukoliv byznysu, který je na nich postaven. Na svůj Twitter pravidelně publikuje tipy na nové projekty, založil si společnost, která profesionálně kontroluje záměr jednotlivých startupů před financováním, a také chystá několik vlastních kryptoměnových projektů, pro které chce vybrat finance prostřednictvím ICO (prvotní nabídky digitální měny, podobné akciím).

DA72134A-9B59-47BD-87BA-4A71613713A6

Přečtěte si takéVýrobce nápoje MANA spouští novou výrobní linku, která desetinásobně zvýší objem produkceVýrobce nápoje MANA spouští novou výrobní linku, která desetinásobně zvýší objem produkce

Je také známý svým výrokem, ve kterém slíbil, že pokud kryptoměna Bitcoin nedosáhne do konce roku 2020 hodnoty 1 milion dolarů, sní své vlastní genitálie. McAfee věří, že by nadcházející prezidentská kampaň, i když bude pravděpodobně neúspěšná, mohla přinést lepší světlo na technologie a celou kryptoměnovou komunitu.

Ostatně John McAfee kandidoval již jednou, a to v roce 2016, kdy prohrál proti mexickému kandidátovi Gary Johnsonovi. Tentokrát je to ale jiné, pokud se totiž nedostane na takový post zalibertariánskou stranu, která jediná plní jeho hodnoty, založí si vlastní stranu.

John McAfee a jeho bláznivá minulost

McAfee se původně narodil v Anglii, většinu života žil v USA, drží americké a anglické občanství, a mnoho let pobýval na Belize, tedy až do doby, než byl vyšetřován za údajnou vraždu svého souseda Grega Faulla. Vyšetřování bylo ovšem po čase zastaveno a John se přesunul do Guatemaly, kde žil až do roku 2013, kdy se přesunul zpět do USA.

mcafee2

V roce 2007 se odhadoval majetek Johna McAfeeho na bezmála 100 milionů dolarů, poté přišla krize a jeho jmění kleslo. Nyní je jeho údajná výše pouze 4-5 milionů dolarů, ale dle mnoha spekulací drží značné množství finančních prostředků právě v kryptoměnách, které jsou ovšem ze své podstaty anonymní a přesné číslo jde jen velmi těžko dohledat.

Foto: Gage Skidmore / Flickr, NullSession / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym