Výrobce 3D tiskáren Josef Průša otevírá v Praze dílnu pro veřejnost

Michal PtáčekMichal Ptáček

prusa

Josef Průša

0Zobrazit komentáře

Česká společnost Prusa Research vyrábějící 3D tiskárny Original Prusa i3 si na nadcházející týden přichystala oficiální představení další dlouho připravované novinky.

Zakladatel společnosti Josef Průša totiž ve středu v pražských Holešovicích otevře PrusaLab – vlastní makerspace a hackerspace v jednom, kde si nejen nadšenci a kutilové budou moct vyzkoušet prototypování a vymýšlení libovolných nápadů/projektů, včetně využití nejrůznějšího náčiní, kterým bude prostor vybaven.

prusa

Přečtěte si takéJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než designJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než design

Komunitní dílna bude na ploše 350 m² nabízet například patnáct i3 MK3 tiskáren v plné kalibraci, pryskyřicové tiskárny Formlab a Dwarf, CNC frézu, stowattový CO2 laser Narran, elektrodílnu, vakuovou odlévací nádobu nebo vakuový lis VF 500 na formování plastů.

prusaresearch

V prostorách Průša a spol. dále chystají pravidelná školení a přednášky od tuzemských i zahraničních tvůrců, podnikatelů a startupistů.

Prostor otevře své brány ve středu 6. června ve 13:00 na adrese Partyzánská 7, Praha 7-Holešovice. Součástí programu bude komentovaná prohlídka dílny, stavba a „oživení“ TJBota z kartonu nebo panelová diskuze s Josefem Průšou, Tomášem Mejzlíkem z FabLab Brno a Ondřejem Kašpárkem z DEPO 2015.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym