Vlastník největšího množství kryptoměny Ripple daruje univerzitám 50 milionů dolarů

xrpwatch
0Zobrazit komentáře

Ke konci března jsme informovali o společnosti Ripple, jenž vlastní největší množství stejnojmenné kryptoměny pod označením XRP, v souvislosti s jejím dárcovstvím 29 milionů dolarů na podporu učitelů a studentů. Tehdy Ripple pomohl takřka 35 tisícům projektů na veřejných školách, které hledaly finanční podporu, a nyní v této iniciativě pokračuje.

Zakládá totiž fond s názvem University Blockchain Research Initiative (UBRI), který bude disponovat částkou 50 milionů dolarů a který chce podporovat výuku a vývoj blockchainových a kryptoměnových technologií na amerických univerzitách. Ripplu se prozatím podařilo propojit se 17 partnerskými univerzitami, včetně známých UC Berkeley, Princeton University či MIT.

Traffic_Jam

Přečtěte si takéTechnologie umělé inteligence na rozpoznání obličejů na internetu pomáhá zamezit obchodu s lidmiTechnologie umělé inteligence na rozpoznání obličejů na internetu pomáhá zamezit obchodu s lidmi

Cílem celé iniciativy je vzdělat co nejvyšší počet lidí v technologiích, které mohou v budoucnu zásadně ovlivnit stávající platební systém a další oblasti. Po partnerství s univerzitou Ripple poskytne finanční prostředky v kryptoměně Ripple (XRP) a nechá ji plně rozhodovat o tom, jaké přesně projekty v rámci univerzity podpoří.

ripple

Společnost chce zároveň pomoci studentům jejich přímou podporou a aktivní spoluprácí na vývoji a výzkumu. Jde tak o jeden z dalších kroků Ripplu, který zpětně podporuje komunitu, ze které vznikl. Ripple spravuje aktuálně zhruba 55 miliard kusů kryptoměny XRP v hodnotě 36 miliard dolarů, ze kterých může měsíčně využít maximum 1 miliardy kusů, tedy téměř 660 milionů dolarů.

Foto: MaxPixel

Diskuze (0)

Novinka

Anonym