Tesla letos vyrobila kolem 30 tisíc kusů nového Modelu 3. Stále je pod plánem produkce

model3

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

Kalifornská automobilka Tesla, která v minulém roce vypustila mezi zákazníky nejnovější elektromobil s označením Model 3, zaznamenala v průběhu posledních měsíců spoustu problémů, týkajících se především nedodrženého plánu produkce nového modelu, která zaostává za plánovaným počtem 5 000 vyrobených kusů týdně.

Dle informací serveru Business Insider, který nahlédl do interních dokumentů společnosti a zároveň má informaci potvrzenou od dvou zaměstnanců, se totiž Tesle podařilo v letošním roce vyrobit „pouze“ 30 tisíc kusů Modelu 3, respektive zhruba 1 300 kusů týdně. Za necelé tři týdny v aktuálním měsíci je to pak zhruba 6 000 kusů.

awwwards-m

Přečtěte si takéJaká byla konference Awwwards 2018 v San Franciscu?Jaká byla konference Awwwards 2018 v San Franciscu?

Na vině zpomalené produkce je dle CEO Tesly Elona Muska především nadměrné využití automatizovaných technologií, snížení počtu lidských pracovníků, nedostatečná kontrola produkce a také velké množství technologických novinek, ve kterých se Model 3 liší od ostatních modelů.

Musk dal původně za cíl splnit plán produkce 5 000 vozů týdně do konce června, aktuálně ovšem Tesla není dle dostupných informací ani na polovině. K tomu si Tesla pořídila další výrobní linku v provizorním „stanu“ a některé součástky si nechává dovážet z Německa – to vše by mělo vést k brzkému napravení situace. I tak si ovšem zákazníci na nové vozy počkají nejméně rok.

Vidina lepších časů

Nová výrobní linka s označením GA4 ovšem dle zdrojů Business Insideru vyrobila od svého spuštění začátkem června pouze kolem 100 kusů elektromobilů. V souvislosti s improvizovanou výrobní linkou souvisí také fakt, že Tesla v brzké době plánuje stavbu nové továrny s označením Factory 2.0, která by měla ležet severně od té stávající a na několika patrech by měla zaujímat plochu 50 tisíc metrů čtverečních.

musk

CEO Tesly Elon Musk

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym