Poslední díl Avengers s podtitulem Infinity War překročil v kinech příjmy ve výši 2 miliard dolarů

avengersinfinitywar

Foto: Falcon

Avengers: Infinity War

0Zobrazit komentáře

Ke konci dubna se do kin dostal nejnovější titul ze série Avengers od Marvelu s podtitulem Infinity War, kterému se podařilo během prvních 10 dní překročit v kinech miliardu dolarů v tržbách. Avengers: Infinity War je navíc na první pozici mezi filmy s nejrychleji vydělanou miliardou dolarů. Nyní v kinech po celém světě ovšem poslední marvelovka překročila další důležitou metu.

Konkrétně pokořila hranici 2 miliard dolarů v příjmech, ze kterých 658 milionů dolarů připadá na americký trh a 1,34 miliardy dolarů na trh mezinárodní. Nejnovější Avengers se tak zařadili na 4. pozici mezi historicky nejvýdělečnějšími filmy, těsně za tři roky starým filmem Star Wars: Síla se probouzí.

ll

Přečtěte si takéDavid Miklas buduje v Praze realistický simulátor československého letounu L-410David Miklas buduje v Praze realistický simulátor československého letounu L-410

Česká republika se na tomto obrovském čísle podílela příjmy z kinolístků v hodnotě 37,3 milionu korun při otevíracím víkendu a 95,9 milionu celkově. V celé sérii filmů Avengers jde tak o vůbec nejvýdělečnější film, který trojici filmů dostal nad hranici 5 miliard dolarů z prodeje kinolístků. Další pokračování by se mělo objevit už v průběhu příštího roku.

infinitywar

Kromě Avengers má momentálně v kinech Marvel také film Deadpool 2, tomu se ihned po startu podařilo vyřadit Avengers z pozice aktuálně nejvýdělečnějších filmů a na kontě má celosvětově momentálně 664 milionů dolarů.

Foto: Reprofoto / YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym