Obrat české Etnetery přesáhl loni 452 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

etnetera-h
0Zobrazit komentáře

Česká digitální skupina Etnetera Group sdružující 9 společností zaměřující se na online a digitální technologie, má za sebou z pohledu růstu další zajímavý rok. Skupina totiž v uplynulém fiskálním roce dosáhla obratu ve výši 452 milionů Kč. Největší měrou, konkrétně 204,2 miliony Kč se na celkovém obratu podílela společnost Etnetera a.s zaměřující se na vývoj mobilních a webových aplikací.

Provozní zisk celé skupiny dosáhl 48,1 milionů Kč, nejrychleji pak rostla digitální agentura Etnetera Motion, která s obratem 68,4 milionů korun svůj provozní zisk zhruba ztrojnásobila na 11,5 milionů Kč. Společnost loni byla poměrně investičně aktivní, to když vstoupila do firem Battswap a především VRgineers – česko americké firmy vyrábějící profesionální zařízení pro virtuální realitu.

filiphorky

Přečtěte si takéFilip Horký: V Seznamu mám velkou volnost, člověk si ale nikdy nesmí myslet, že je dobrýFilip Horký: V Seznamu mám velkou volnost, člověk si ale nikdy nesmí myslet, že je dobrý

“Loňský rok byl pro celou skupinu ve znamení investic, a to nejen co se týče akvizic, ale i v rámci jednotlivých firem. Budeme i nadále investovat do virtuální reality a IoT a jejich byznysového využití. Naším záměrem je rozšířit skupinu o firmy, které působí v oblastech vývoje umělé inteligence a blockchainu,” říká Václav Bittner, člen představenstva Etnetera Group.

vr

Foto: VRgineers

Brýle pro virtuální realitu VRHero 5K Plus, které vyrábí tým VRgineers spadající pod Etneteru

Kromě toho se společnost loni podílela na organizaci technologického festivalu Future Port Prague, jehož druhý ročník proběhne tento rok šestého až sedmého září v pražských Holešovicích. Představí se na něm například kosmická inženýrka NASA a viceprezidentka společnosti Virgin Hyperloop One miliardáře Richarda Bransona: Dr. Anita Sengupta, spoluzakladatel Wikipedie, Dr. Larry Sanger nebo americký futurolog, dopisovatel Forbes a bývalý viceprezident Disney a AOL Charlie Fink.

Budova Etnetera

Kanceláře Etnetery v pražských Holešovicích

Diskuze (0)

Novinka

Anonym