Microsoft oznámil vydání nového herního Xbox ovladače pro tělesně postižené hráče

xboxadaptivecont
0Zobrazit komentáře

Na právě probíhající herní konferenci E3 v Los Angeles, která je jednou z největších na světě, se mimo nově představených her prezentují herní společnosti také s novinkami na poli hardwaru. Jednou z nich byl mimo jiné i Microsoft se svojí konzolí Xbox, pro kterou si připravil speciální herní ovladač, jenž uvítají především tělesně postižení hráči.

Ovladač, který má na první pohled pouze dvě velká tlačítka, v sobě ukrývá BlueTooth, dva USB vstupy a devatenáct 3,5mm portů. To hráčům umožní připojit si takřka jakákoliv dodatečná zařízení a kompletně si přizpůsobit herní zážitek tak, aby to vyhovovalo potřebám jejich postižení. Pokud tak budou například hrát závodní hru, mohou využít místo páčky ovladače pro zatáčení samostatný joystick nebo si místo držení plynu připojit pedál pro ovládání za pomoci nohou.

dig

Přečtěte si takéFuture Port Prague představí v Praze řečníky z NASA, Disney nebo Virgin Hyperloop OneFuture Port Prague představí v Praze řečníky z NASA, Disney nebo Virgin Hyperloop One

Základní zařízení, kterému dal Microft název Xbox Adaptive Controller, bude možné zakoupit za pouhých 99 dolarů, respektive 2 156 korun s tím, že datum vydání je ohlášeno na průběh září letošního roku. Kromě Xboxu One jako takového je samozřejmě, podobně jako u standadního ovladače, možno s Adaptive Controllerem hrát i na PC s Windows 10.

xboxadaptive

Pro Microsoft a vůbec herní komunitu je to velký krok kupředu. Spousta konkurenčních zařízení, která jsou s konzolí kompatibilní, totiž stojí násobně více, což představuje pro hráče, kteří jednoduše standardní ovladač využít nemohou, zásadní problém. A mimo jiné novinka od Microsoftu skvěle vypadá v kombinaci s herní konzolí.

adaptive

Foto: Microsoft

Diskuze (0)

Novinka

Anonym