Lékárny Pilulka Martina a Petra Kasy loni přesáhly obrat 1,5 miliardy korun. Poprvé jsou v zisku

pilulkakasa
0Zobrazit komentáře

Bratři Petr a Martin Kasa stáli v minulosti za zrodem jednoho z největších eshopů v Česku s názvem Kasa.cz, který později odprodali za nižší stovky milionů korun. Po krátké době, kdy si dalo duo pauzu, se ovšem pustilo do nového projektu Pilulka.cz, který si dal za cíl prodávat běžně dostupné léky online a souběžně vytvořit v Česku největší síť lékáren.

Že se jim to daří naznačuje fakt, že Pilulka v loňském roce přesáhla obrat 1,5 miliardy korun s provozním ziskem 12 milionů. Jde o vůbec první zisk od roku 2015, kdy firma vznikla. V meziročním srovnání se jedná o 73% nárůst oproti roku 2016, přibližně 40 procent z obratu pak tvoří zásilkový prodej a potažmo objednávky online.

Přečtěte si takéŘidiči Uberu si za poslední rok vydělali na spropitném od zákazníků přes 600 milionů dolarůŘidiči Uberu si za poslední rok vydělali na spropitném od zákazníků přes 600 milionů dolarů

V letošním roce se Pilulka zaměřila na otevření nových kamenných poboček, kde 876 milionů korun tvoří tržby z vlastních lékáren pod značkou Pilulka a 627 milionů korun u lékáren franšízových, které mají dalšího vlastníka. V průběhu roku chystá Pilulka také expanzi do Rumunska, díky které by se měl obrat společnosti za letošní rok přehoupnout přes 2 miliardy korun se 40% nárůstem.

pilulka-2

Pilulka vsadila na kombinaci osobního prodeje v kamenných lékárnách, expresního rozvozu a klasického zásilkového prodeje zákazníkům a také na svoji mobilní aplikaci, přes kterou lze pohodlně objednávat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym