Jak si nainstalovat nejnovější beta verzi iOS 12 na iPhonu či iPadu bez vývojářského účtu

iPhone_case8
0Zobrazit komentáře

Během včerejšího dne Apple představil na své pravidelné vývojářské konferenci WWDC množství novinek, v čele s novým operačním systémem pro desktopová zařízení, hodinky Apple Watch, televizi Apple TV, ale samozřejmě také pro mobilní zařízení. Nejnovější iOS s pořadovým číslem 12 nabídne kromě vyšší stability a rychlosti delší výdrž baterie s novou správou režimu pro její úsporu nebo lepší notifikace, hovory přes FaceTime či personalizované Animoji.

Vydání samotného iOS 12 pro všechny uživatele bude ovšem ještě nějakou dobu trvat a k dispozici je aktuálně pouze beta verze, sloužící převážně pro vývojáře, kteří potřebují na nejnovějším iOS testovat své aplikace. Pokud si ale přeci jen nové iOS chcete zkusit a nechcete platit za vývojářský účet nebo registrovat UDID (identifikační číslo) iPhonu či iPadu, můžete zkusit následující.

zalandotop

Přečtěte si takéFashion eshop Zalando expanduje do Česka. Nabídne dopravu zdarma pro všechny objednávkyFashion eshop Zalando expanduje do Česka. Nabídne dopravu zdarma pro všechny objednávky

Předem upozorňujeme, že návod níže je neoficiální, může způsobit ztrátu dat a proto je lepší si před jeho vyzkoušením zazálohovat vaše zařízení. Zároveň je ale způsob, jak se z iOS 12 vrátit zpět na aktuální stabilní systém. S jednoduchým řešením na instalaci posledního iOS přišel Apple nadšenec Sam Henri, který pravidelně publikuje na svém YouTube kanálu videa s recenzemi nebo návody pro různé technologické novinky Applu.

ios12kompabilita

Seznam podporovaných zařízení pro iOS 12

Proces instalace beta verze iOS 12 je ve skutečnosti velmi jednoduchý: z iPhonu nebo iPadu, ze seznamu podporovaných zařízení pro nejnovější iOS, si stačí otevřít webový prohlížeč Safari a přejít na webovou stránku Sama Henriho. Na ní lze najít dvě tlačítka, jedno pro instalaci iOS 12 a jedno pro WatchOS 5 pro hodinky Apple Watch.

Klikem na iOS 12 se na obrazovce iPhonu nebo iPadu objeví postupné instrukce, stejně jako při instalaci nejnovějšího systému přímo z App Store. Po doběhnutí instalace se zařízení restartuje, zadáte kód pro odemčení telefonu a vše by mělo být hotovo. Ověřit si, zda je v zařízení opravdu iOS 12 lze v Nastavení > Obecné > Aktualizace software. Nový systém může být ještě trochu nestabilní, aplikace nemusí fungovat jako obvykle a můžete najít chyby, které budou odstraněny až ve finální verzi.

Celý proces jsme zkoušeli a nezabral více než 15 minut (záleží na rychlosti internetu), zásadní potíže jsme zatím nezaznamenali. Pokud přeci jen nějaké objevíte, níže případně naleznete návod na downgrade zpět z iOS 12 na iOS 11:

Foto: Spigen

Diskuze (0)

Novinka

Anonym