Český startup Facemoji spouští službu, se kterou si lze vytvořit vlastního avatara pro videohovory

facem
0Zobrazit komentáře

Startup Facemoji, za nímž stojí čeští designeři Robin Raszka a Tom Krcha, který přes 10 let působil v americké společnosti Adobe, po necelém roce vývoje postupně spouští první reálný produkt. Tím jsou personalizované avatary, které umožní komukoliv vytvořit si svoji digitální podobu a tu poté využívat k přenosu výrazů obličeje na různých videochatovacích platformách v reálném čase – například ve hrách.

Služba by měla po svém spuštění podporovat v rámci aplikací Slack, Skype či OBS a operační systémy Windows 10 či macOS Sierra a vyšší. Na její vývoj měl český tým čele s Tomem Krchou na pozici CEO získat několik investic v celkové výši 1,5 milionu dolarů. Jedním z investorů je pak americký investiční fond GFR zaměřující se na startupy, které působí na trhu virtuální a rozšířené reality nebo zakladatel portálu Product Hunt, Ryan Hoover.

34410772-1B71-4266-877B-260A55E306A6

Přečtěte si takéMiliardový startup na půjčování elektrických koloběžek Bird chystá expanzi do EvropyMiliardový startup na půjčování elektrických koloběžek Bird chystá expanzi do Evropy

Personalizované avatary, které takto půjde využít například pro online streaming her nebo právě pro běžný videochat, mají tu výhodu, že je jejich přenos oproti videu nejen anonymní, ale také nenáročný na data, protože přenáší pouze kód, nikoliv celou grafiku. Samotné vytváření avatarů by navíc mělo mít takřka neomezené možnosti – od barvy kůže a vlasů, přes doplňky a oblečení, až ke tvaru celého obliečeje a jeho rysů.

Facemoji jsme poprvé krátce představili v říjnu minulého roku, kdy byl k dispozici pouze hrubý koncept. V průběhu tohoto týdne by se ovšem měla objevit beta verze, kterou lze otestovat přihlášením k předčasnému přístupu. Další podrobnosti zjišťujeme a budeme článek aktualizovat.

facemoji

Tým Facemoji

Diskuze (0)

Novinka

Anonym