Bývalý designér BMW navrhl stylové vodní kolo v podobě trimaranu

Filip HouskaFilip Houska

062718_REDSHARKBIKES_2
0Zobrazit komentáře

Jak zkombinovat silniční cyklistiku a zálibu v jachtingu? Nad touto otázkou se pozastavilo španělské designerské studio Red Shark Bikes a vymyslelo unikátní nápad, který se může osvědčit i jako skvělý tréninkový nástroj. Ve svých dílnách v přímořském katalánském městečku Roses navrhlo stylovou obdobu trimaranu, který má namísto plachet na trupu připevněn rám jízdního kola s pedály.

Právě díky umístěnému rámu kola se jezdec může posadit na sedátko, položit ruce na řídítka, zapřít nohy do pedálů a zahájit svou cyklojízdu i na vodě. Red Shark Bikes myslelo jak na profesionální sportovce, kterým vytvořilo model Sport s komfortnější řídítkovou částí a nástavbami pro maximální odpor vzduchu, tak na dobrodružné jezdce s verzí Adventure, která nabízí mnoho voděvzdorných přihrádek. Nechybí ani jednodušší model, nazvaný jako Fun, pro nenáročné zákazníky.

Optimized by JPEGmini 3.13.3.15 0x9bf27467

Přečtěte si takéAmeričanka vytvořila startup, který využívá technologie blockchainu k zamezení plýtvání jídlemAmeričanka vytvořila startup, který využívá technologie blockchainu k zamezení plýtvání jídlem

Zatímco co profesionální model Sport je vytvořen z ultralehkých karbonových vláken, těla variant Adventure a Fun jsou produkována z vysokohustotního polyethylenu. Všechny verze lze navíc složit do kompaktnějších velikostí pro přepravu a mají vysokou ochranu před nepříznivými účinky soli, což ocení zejména ti, kteří plánují výjížďky po mořích a oceánech.

062718_REDSHARKBIKES_3

Za celým konceptem, který by se na trh měl ve finální podobě dostat ještě v průběhu letošního léta, a to za ceny v rozmezí cca 6 až 12 tisíc dolarů, stojí industriální designer Josep Rubau. Ten se v minulosti podílel na návrzích aut pro německý Volkswagen, respektive BMW. Mimo jiné také navrhl vzhled sportovnímu vozu Tramontana.

Foto: Red Shark Bikes

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym