V Brně se chystá herní konference, kde vystoupí tvůrce kultovního Dooma nebo grafik God of War

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Brno se za pár dní stane centrem her. Od 30. května do 3. června se v moravské metropoli odehraje několik herních akcí pod hlavičkou české iniciativy GameDev Area s názvem Game Access Week ‘18. Událost slibuje vedle dvoudenní konference nabité předními jmény z herního průmyslu také festival her a řadu tematických a inspirativních workshopů.

Právě workshopy celý tento herní týden začíná. V průběhu dvou posledních květnových dní se brněnské coworkingové prostory ImpactHUB částečně promění na útočiště pro všechny, kteří se chtějí dozvědět informace ohledně designování plnohodnotných RPG her. O své know-how se zde podělí John Romero, jeden z tvůrců legendárních her jako Doom, Wolfenstein 3D nebo Quake, na nichž spolupracoval s programátorem Johnem Carmackem. Slovo zde bude mít i jeho manželka Brenda Romero, také uznávaná herní designerka.

saturofounder

Přečtěte si takéStartup Saturo vstupuje na český trh s měsíčním předplatným alternativní stravy v nápojiStartup Saturo vstupuje na český trh s měsíčním předplatným alternativní stravy v nápoji

Jeden z šesti chystaných workshopů v rámci Game Access Week ‘18 bude mít i Jarek Kovář ze studia Bohemia Interactive, který má návštěvníkům vysvětlit nejrůznějších techniky vývoje s uvedením příkladů na oblíbených hrách jako Vietcong či Mafia. Ten se však pro změnu odehraje v prostorách Jihomoravského inovačního centra (JIC).

Konference v duchu úspěšných příběhů herního průmyslu

Od 1. do 2. června se bude konat konference, kde vystoupí velká jména z tohoto průmyslu. Vedle přednášek manželů Romerových zde bude mít prostor i například Nate Stephens (Santa Monica Studio), který se podílel na grafické stránce úspěšné herní série God of War, Emil Pagliarulo (Bethesda Softworks), jenž měl na starosti třetí a čtvrtý díl série Fallout, nebo Tatu Petersen-Jessen z finského studia Rovio, které stojí za fenoménem Angry Birds.

gameaccess

Vedle zahraničních řečníků se dostane i na české zástupce herní scény v čele s Danielem Vávrou, kreativním ředitelem společnosti Warhorse Studios, která stojí ze RPG hitem Kingdom Come: Deliverance. Za studio MADFINGER Games, jež před nedávnem vypustilo dlouho očekávanou hru Shadowgun Legends, zde vystoupí dvojice Marek Rabas (CEO)–Oscar Soler a vývoj mobilní hry Smashing Four odprezentuje Jan Palouš ze studia Geewa.

kingdomcome2

Festival s turnajem v Counter-Strike

Game Access Week ‘18 završuje v prostorách BVV – Brněnské výstaviště tematický festival, který proběhne od 1. do 3. června. Účastníci se mohou těšit nejen na finálový zápas CS:GO ligy Hitpoint Masters, ale také na množství her k zakoupení nebo vyzkoušení.

B4A39A9E-606B-4E07-967D-7FAB58944B0D

Pohled na stage během loňského ročníku Game Access Week

Foto: God of War Press kit (IGDB)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym