Startup Slow Cabins nabízí lidem z města možnost ubytovat se ve stylové chatce uprostřed lesa

Nela VítováNela Vítová

slowcabins
0Zobrazit komentáře

Každý z nás je občas unavený z každodenního shonu, který vyžaduje život ve velkoměstě. Cestou k tomu pravému odpočinku však může být víkend strávený v malé chatce uprostřed přírody nedaleko od domova, navíc s dobrým pocitem vztahu k přírodě. Kouzlo celého konceptu spočívá v tom, že do okamžiku rezervace klient netuší, kde se jeho chata vlastně nachází. Jisté je jen to, že to není dál než 2 hodiny cesty od jeho bydliště.

Startup se nazývá Slow Cabins a prozatím funguje pouze v Belgii. Tam má po lesích umístěných několik desítek malých, energeticky soběstačných chatek, které by měly být ideální volbou pro únik z města bez nutnosti stavět stan. Zájemci si mohou vybírat ze tří možností ubytování: kabinu pro jednu osobu, pro dva či pro celou rodinu.

776E9897-4048-4932-814C-D8137423A9C4

Přečtěte si takéFitbit se spojuje s Googlem za účelem přesného odesílání zdravotnických dat lékařůmFitbit se spojuje s Googlem za účelem přesného odesílání zdravotnických dat lékařům

„Dnešní společnost potřebuje trochu zpomalit. Příroda, čas a věnování pozornosti jeden druhému by se měly opět stát těmi nejcennějšími věcmi v této zrychlené době,“ říká zakladatel projektu Xavier Leclair.

slowcabin4

Při příjezdu klient dostane k dispozici plně nabitou baterii a nádrž filtrované dešťové vody. Každá z chatek je opatřena chytrým displejem, na kterém má host možnost neustále sledovat stav využité energie i vody, a tak si být i vědom ekologické stopy, kterou po sobě zanechává. Pro možnost ubytování v chladném ročním období, jsou kabiny jsou vybaveny krbem, který chatku během velmi krátké chvíle vytopí. Každá z nich je také vybavena dostatkem pramenité vody na vaření, mytí nádobí nebo sprchování.

slowcabins_1

Zajímavým prvkem na celém konceptu je fakt, že klient se dozví přesnou polohu svého pobytu až ve chvíli potvrzení rezervace. Kromě toho obdrží také tipy na výlety a aktivity v přilehlé oblasti nebo místa k vidění. Dalšími možnostmi je poté například i rezervace kola, lázeňská péče a další aktivity. Veškeré své požadavky stačí zmínit v úvodním dotazníku.

slowcabin9

Každý host má navíc možnost si objednat košík plný čerstvého jídla od místních farmářů ke snídani nebo k večeři, který je dopraven přímo do chatky.

Kolik stojí pronájem?

Kabina pro dva měří 34 m² a cena za noc se pohybuje od 175 € v průběhu pracovního týdne až po 235 € během prázdnin. Minimální délka pobytu jsou však dvě noci.

Ubytování pro rodinu potom v rozmezí od 185 € až 255 €.

slowcabin1

Jak startup nakládá s faktem, že lidé, kteří již chatku navštívili, zveřejňují její lokalitu na svých sociálních sítích? Podle informací webového magazínu Dwell jsou všechny z nich pojízdné, a proto je možné je pokaždé přemístit jinam.

slowcabin7

Ačkoliv je tento druh ubytování dostupný prozatím pouze na území Belgie, zakladatel Xavier Leclair plánuje v blízké době koncept rozšířit i do dalších evropských zemí.

Foto: Slow Cabins

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym