Startup Room vytvořil zvukotěsný box, který řeší problém s otevřeným kancelářským prostorem

room2

Foto: Room

Zvukotěsná budka Room

0Zobrazit komentáře

I když to může znít zvláštně, jedním z nejčastějších přání zaměstnanců v otevřených kancelářských prostorách, které nedisponují oddělenými místnostmi, je nejen ticho na práci, ale také například na telefonování se zákazníky či týmem na dálku. A ne vždy se jim kvůli tomu chce chodit desítky nebo stovky metrů daleko. Tento problém si uvědomili zakladatelé startupu Room, kteří pro něj vymysleli šikovné řešení.

Do otevřeného prostoru si díky němu můžete umístit speciální, napůl prosklený box, který je zvukotěsný, dobře větraný a zároveň také přenosný. Kdokoliv se v něm zavře neuslyší žádné zvuky zvenčí boxu, stejně jako nikdo neuslyší dění vevnitř. Plocha boxu je pouhý jeden metr čtvereční, uvnitř je osvětlen LED diodami, disponuje zásuvkou či zabudovaným vyklápěcím stolkem.

bmwgroup

Přečtěte si takéČeská vláda uzavřela memorandum o spolupráci s BMW, které chce v Česku vybudovat obří vývojové centrumČeská vláda uzavřela memorandum o spolupráci s BMW, které chce v Česku vybudovat obří vývojové centrum

Box newyorského startupu Room je navíc vyroben ze 60 % z recyklovaných plastů, celý box je složen do třech krabic a jeho složení by ve dvou lidech nemělo zabrat více než 30 minut. Cena je nastavena na 2 995 dolarů, respektive zhruba 64 tisíc korun. Aktuálně lze objednávat pouze ve Spojených státech a osobně prohlédnout v New Yorku, San Francisku, ale také v Berlíně, odkud startup řeší objednávky, například do Česka, individuálně.

room

Foto: Room

Ve zvukotěsné budce nerušíte vaše okolí a nikdo neruší vás

U jednoho ze startupů v San Franciscu jsme si Room na vlastní kůži vyzkoušeli a musíme jednoznačně potvrdit, že i přes značný hluk z okolí nebylo uvnitř boxu takřka nic slyšet. Box navíc vypadá ve většině kancelářích jako vkusný designový doplněk a je jen otázkou času, než začne startup nabízet designové úpravy na přání.

Jít s aktuálním trendem za každou cenu

Populární design kanceláří s otevřeným prostorem se stal během posledních let fenoménem, který měl vést k tomu, aby zaměstnance neustálý pocit, že je někdo sleduje, donutil více se soustředit na práci, místo na vedlejší činnost. Mnoho studií (1, 2) ovšem nakonec ukázalo, že jsou zaměstnanci naopak produktivní méně, pracují ve stresu a s tím jsou spojeny zdravotní komplikace.

room3

Foto: Room

Zvukotěsný box je ideální pro hovory

Pro ty, kteří jsou v podobném cyklu uvázáni je tak Room jedním z možných řešení, byť samozřejmě finančně náročnějších. I tak je ovšem box od newyorského startupu o řád levnější, než konkurence, která se věnuje výrobě delší dobu a často nabízí spíše řešení na míru, než v „krabicovém“ provedení, kterým si vybudovala svoji pověst například IKEA.

roomx

Foto: Room

Zvukotěsná budka v kanceláři nezabere příliš místa

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym