Seznam.cz buduje vlastní právní oddělení

Michal PtáčekMichal Ptáček

seznam
0Zobrazit komentáře

Česká internetová jednička Seznam.cz před několika hodinami oznámila rozšíření své společnosti o další divizi. V souvislosti s ukončením spolupráce s advokátní kanceláří AK Staňková, která Seznam dlouhodobě v právních věcech zastupovala, dnes totiž společnost Ivo Lukačoviče informovala, že buduje interní právní oddělení.

To vzniká od května tohoto roku pod vedením Michala Nohela, který do tuzemského internetového giganta přišel loni z Českého rozhlasu, s tím, že od konce června by jej Seznam měl začít plně využívat. Součástí nově vznikajícího právního oddělení Seznamu je aktuálně 9 lidí.

JB_preview

Přečtěte si takéJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodejeJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodeje

Kromě zmíněného Nohela jsou to například Jan Drdla, který v minulosti působil v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, kde se zabýval regulací televizního trhu, Michal Dubovan, který se na Ministerstvu kultury věnoval autorskému právu, regulaci on-line obsahu a kolektivní správě, nebo Petra Krupičková z advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & partneři, kde se věnovala hospodářské soutěži, správnímu právu a smluvní agendě.

ssss

„Interní právní oddělení má dohromady pět právníků, dva specialisty na styk se státní správou, jednoho pověřence pro ochranu osobních údajů a jednoho koordinátora. Seznam je technologickou společností a současně rostoucím mediálním domem. Věřím, že jsme pro obě tváře Seznamu našli ty správné lidi. Pro strategické záležitosti společnosti, akvizice nebo časově či finančně náročné transakce budeme i nadále využívat služeb externích advokátních kanceláří,“ říká šéf nového právního oddělení Seznamu Michal Nohel.

Služeb externí advokátní kanceláře AK Staňková pak Seznam.cz přestane využívat v průběhu příštího měsíce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym