Pražská plynárenská spustí příští měsíc možnost platby za energie v bitcoinech

prazskaplynarenska
0Zobrazit komentáře

Vcelku nestandardní krok směrem k mladším zákazníkům oznámila energetická společnost Pražská plynárenská, která se chystá v nejbližší době zavést platbu za energie ve formě bitcoinů. Zařadí se tak k malému množství českých eshopů a služeb, které tuto alternativní formu platby nabízejí. Jednou z prvních firem v Česku, která nabídla platbu v bitcoinech byla Alza.cz, ta navíc přidala nedávno i kryptoměnu litecoin.

Pražká plynárenská, která má v Česku přibližně 420 tisíc platících klientů, se chce tímto krokem přiblížit mladším zákazníkům. Spuštění plateb v kryptoměně bitcoin by mělo proběhnout již příští měsíc a vše má fungovat tak, že se bitcoiny ihned po přijetí platby okamžitě převedou do českých korun, takže firma nemusí řešit zásadní výkyvy kurzu.

deti

Přečtěte si takéMastercard a startup Edhance spustí na českých školách vzdělávací program, který má zlepšit finanční gramotnost dětíMastercard a startup Edhance spustí na českých školách vzdělávací program, který má zlepšit finanční gramotnost dětí

V konkurenci energetických firem tak bude Pražská plynárenská první, která podobnou formu platby nabídne. Například zmíněná Alza od loňského zavedení platby bitcoinem zaznamenala do února letošního roku tisíce objednávek a tržby v desítkách milionů korun. U většiny společností jde ale samozřejmě spíše o marketingový tah.

Kompletní seznam míst v Česku, na kterých lze platit kryptoměnami, můžete pak najít například na serveru Coinmap.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym