Populární hra Monument Valley je dočasně k dispozici zdarma na platformě Android

Filip HouskaFilip Houska

mv_051018-1
0Zobrazit komentáře

Monument Valley, jedna z neúspěšnějších mobilních her v historii, kterou vytvořilo britské vývojářské studio Ustwo, nově potěší a zejména přesvědčí všechny uživatele Androidu, kteří zvažují její pořízení. Oblíbený herní počin, jenž čítá přes 50 milionů stažení a kumuluje vynikající ohlasy z celého světa, je nyní na Google Play zcela zdarma.

Tato nabídka, která uživatelům Androidu ušetří 110 Kč za standardní nákup, je však časově omezena a slouží jako propagace vývojářského studia Ustwo. Není jisté, do kdy možnost bezplatného stažení hry, která před čtyřmi lety prakticky způsobila revoluci na trhu mobilního gamingu, potrvá. Na druhou stranu jsou stále zpoplatněny veškeré in-app nákupy za herní rozšíření pohybující se okolo 63 Kč. Co se týče platformy iOS, tam je Monument Valley stále za 99 korun.

cryptocandle_050718-1

Přečtěte si takéNewyorský startup vytvořil svíčku, ve které můžete po vyhasnutí najít bitcoinyNewyorský startup vytvořil svíčku, ve které můžete po vyhasnutí najít bitcoiny

Monument Valley si své fanoušky získá hlavně svým grafickým „fantasy“ zpracováním, které je vyladěné do nejmenších detailů. Z tohoto herního prostředí následně vychází různé logické hádanky, jež má hráč za úkol řešit. Za přítomnosti mnohdy až optických klamů, inovativních herních mechanismů a příjemné hudby pak vzniká líbivé indie dílo, které v předchozích letech získalo prestižní ocenění jako Apple Design Awards, což je pro nezávislého vývojáře jedna z nejvyšších met.

mon1

Obdrželo však i řadu dalších cen, například za „Nejlepší mobilní hru“. Nehledě na to, že bylo oceněno i „Hrou roku 2014 pro iPad“ a několikrát bylo ve featured seznamech jak na Google Play, tak na App Store.

Vzhledem k obrovskému úspěchu se tým z Ustwo rozhodl minulý rok vydat i pokračování Monument Valley 2. Principem se jedná o stejnou hru jako původní díl, jen s novými příběhy. Na App Store (iOS) se prodává za 129 Kč, na Google Play (Android) stojí 150 Kč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym