Novinka Avengers: Infinity War vydělala v kinech za pouhých 10 dní miliardu dolarů

avengersinfinitywar

Foto: Falcon

Avengers: Infinity War

0Zobrazit komentáře

Nejnovější filmová adaptace Avengers od studia Marvel s podtitulem Infinity War trhá všechny možné rekordy. Během necelých 10 dní od své premiéry se jí podařilo v kinech překonat tržby ve výši jedné miliardy dolarů, respektive více než 21,2 miliardy korun. Přeskočila tak titul Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí), který se na miliardu dostal za 12 dní.

Již ve čtvrtek, tedy devátý den po premiéře měli Avengers: Infinity War na kontě celosvětově 905,1 milionu dolarů, ze kterých 338,4 milionu tvořily příjmy v USA. Teprve ve čtvrtek se navíc novinka dostala do kin například v Rusku, kde překonala 4,9 milionů dolarů a pomohla k nejsilnějšímu prodejnímu dnu v historii vůbec. Za týden se pak má objevit i na čínském trhu.

beatsaber

Přečtěte si takéPrávě vyšla očekávaná česká hra Beat Saber propojující virtuální realitu s vlastním hudebním soundtrackemPrávě vyšla očekávaná česká hra Beat Saber propojující virtuální realitu s vlastním hudebním soundtrackem

Celkově jde o v pořadí 34. film, kterému se podařilo překročit v příjmech hranici jedné miliardy dolarů. Sedmnáct titulů v žebříčku drží Disney, které stojí za všemi filmy série Avengers a dalších „marvelovek, včetně Iron Man 3, Black Panther nebo Captain America: Civil War. A i když zmíněný titul Star Wars: The Force Awakens dosud držel pozici nejrychleji vydělané miliardy dolarů v kinech, celkově nejvýdělečnější film v historii je stále Avatar (2,7 mld USD), v těsném vedení před Titanicem (2,1 mld USD).

infinitywar

Avengers: Infinity War během prvního týdne v Česku vidělo přes 252 tisíc diváků, což představuje tržby ve výši 42 milionů korun, z toho přes 35 milionů jen kolem premiérového víkendu. To film zařadilo na sedmou příčku v žebříčku, který vede Padesát odstínů šedi. Další blockbustery nás ale teprve čekají kolem léta, takže uvidíme, zda se některému z nich podaří alespoň z části novým Avengers přiblížit.

Foto: Reprofoto / YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym