Nová česká online služba PetExpert nabízí kompletní pojištění domácích mazlíčků

Nela VítováNela Vítová

petexpert-m
0Zobrazit komentáře

Češi patří tradičně k velkým milovníkům domácích zvířat, za které neváhají zejména v oblasti veterinární péče utrácet obrovské finanční částky. Ty se v krajních případech mohou pohybovat až ve stovkách tisíc Kč. Právě s jejich pokrytím chce pomoct služba PetExpert prezentující se jako první online služba pro kompletní pojištění psů a koček.

Služba slibuje veterinářům jednodušší řešení pojistné administrativy, kompletní vyřízení celé události online a platbu za zákroky přímo na účet veterináře. Stejně tak by řešení události mělo být jednodušší i pro majitele mazlíčka. Partnerem projektu je ČSOB Pojišťovna.

„Existující pojištění zvířat u nás nám připadala komplikovaná a nepřehledná. Chyběl nám produkt, který by byl pro obě strany – majitele domácího mazlíčka i veterináře – férový a jednoduchý. A nenutil na prvním místě složitě řešit administrativní balast,“ vysvětluje členka týmu PetExpert, MVDr. Kristýna Škubalová.

mareksacha

Přečtěte si takéČeský zdravotnický startup Cera Marka Sachy získává investici ve výši 17 milionů dolarůČeský zdravotnický startup Cera Marka Sachy získává investici ve výši 17 milionů dolarů

„Spojili jsme naše znalosti a zkušenosti ze zvířecího světa, světa pojišťovnictví a vývoje softwaru a dohodli se s naším strategickým partnerem ČSOB Pojišťovnou na krytí pojistného rizika. Díky kompletní digitalizaci celého pojistného procesu ušetří veterinář spoustu času a navíc získává jistotu, že platbu za provedené zákroky obdrží na svůj účet ve stanoveném čase. Majitel může být klidný, že jeho pejsek či kočička dostanou vždy tu nejlepší péči a léčbu. Nepřekvapí jej přitom neočekávané výdaje,“ dodává.

pojisteni

PetExpert funguje pouze digitálně, a to na platformě spojující všechny smluvné veterináře. Při řešení události má veterinář poté možnost řešit celou situaci přes aplikaci ze své ordinace bez vyřizování dokumentů v papírové formě. Po vyplnění události získá autorizaci pro pojistné plnění a proplacení nákladů za léčbu na svůj vlastní účet zpravidla do 24 hodin od nahlášení. Výhodou je, že veterinář může využít pro zvíře nejvhodnější léčbu, aniž by byl limitován finančními možnostmi majitele domácího mazlíčka.

PetExpert

Ceny pojištění

Nejlevnější možností pojištění je varianta Úraz za 120 Kč měsíčně, pojištění léčby nemocí potom za 360 Kč za měsíc. Cena se však liší, a to především s ohledem na věk zvířete, velikost plemene a jeho původ. Maximální limit pojistného plnění na léčbu úrazu či nemoci však činí 120 000 Kč ročně. Majitel si může také zvolit, zda chce pojištění hradit měsíčně či ročně. Spoluúčast u všech variant je vždy 10%, nejméně však 500 Kč.

Podmínky pojištění

Pojištění lze sjednat online, případně na PetExpert terminálech. A to u psů a koček starších 8 týdnů, a naopak ne později než po dosažení 10 let věku u malých plemen psů a všech koček, 8 let u středních a 6 let u velkých plemen psů. Každé registrované zvíře je zároveň označeno registrovaným mikročipem.

Plnou součástí pojištění je kromě veterinární péče také pojištění smrti zvířete, náklady na péči o zvíře v případě hospitalizace majitele, pojištění ztráty či odcizení zvířete i náhrada nákladů na jeho nalezení.

PetExpert2

PetExpert terminál pro uzavření pojištění

Foto: PetExpert

Diskuze (0)

Novinka

Anonym