Newyorský startup vytvořil svíčku, ve které můžete po vyhasnutí najít bitcoiny

Filip HouskaFilip Houska

cryptocandle_050718-1
0Zobrazit komentáře

Tým z newyorského startupu Futurism Products přišel se zajímavým způsobem, jak si s trochou štěstí obstarat bitcoiny. Vytvořil originální svíčku pod názvem The CryptoCandle, která vám nejen ovoní domácnost, ale potenciálně také obohatí kryptopeněženku. Pod vrchní vrstvou vosku totiž skrývá speciální žeton s kódem, díky kterému si je možné přijít až na 1 Bitcoin.

Poté, co zapálíte knot svíčky, musíte počkat, než dohoří. Jakmile se tak stane, můžete jednoduše vyloupnout z roztaveného vosku plechový žeton, na nimž je vrytý unikátní alfanumerický kód. S tímto kódem následně přijdete na webové stránky The CryptoCandle, zadáte jej do příslušného pole a dozvíte se, zdali jste nějaké bitcoiny, které se rovnou nahrají do vaší peněženky, vyhráli, či nikoliv. Futurism Products uvádí, že na každých 5 000 svíček připadá 1 token s výhrou 1 BTC, 2 tokeny s 0,5 BTC a 50 tokenů s 0,01 BTC.

nikola_050418-1

Přečtěte si takéVýrobce piva Budweiser si objednal 800 vodíkových kamionů od startupu NikolaVýrobce piva Budweiser si objednal 800 vodíkových kamionů od startupu Nikola

Nejedná se však pouze o svíčku, která ukrývá až 9 300 dolarů (aktuální cena jednoho bitcoinu). Slibuje také ostřejší vůni, o niž se má starat mix esencí dubového mechu, santalového dřeva a kombinace pačule s jantarem. Ať už budete chtít The CryptoCandle pro vonné či výherní účely, budete muset vynaložit poměrně dost peněz — 45 dolarů (cca 950 korun) za svíčku, která nezaručuje stoprocentní zisk bitcoinů, není zrovna málo. Dostupná je zatím pouze v USA.

cryptocandle_050718-2

Designová podobnost s Inspire [mac candle N°2]

Pokud se bavíme o netradičních svíčkách, které nejsou v běžných supermarketech k sehnání, je nutné zmínit i voskový počin od Twelve South. Tento oblíbený výrobce příslušenství pro produkty od Applu navrhl svíčku, která imituje vůni nově rozbaleného Macu (jestli se nepohybujete v jablečných kruzích, Apple v minulosti své počítače nastříkával speciální vůní, aby uživatelský zážitek během rozbalování ještě více obohatil). Takzvanou Inspire [mac candle N°2] je stále možné zakoupit na oficiálních stránkách Twelve South za 30 dolarů.

38F06CFF-7E64-4F4F-AB84-D9A889040F26

Foto: The CryptoCandle Press; Twelve South Pressroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym