Hlavní představitelé seriálu Silicon Valley od HBO tvoří v posledním díle vlastní kryptoměnu

sil
0Zobrazit komentáře

Prozatím poslední pátá sezóna oblíbeného seriálu ze startupového prostředí od HBO s názvem Silicon Valley, se zaobírá snad už všemi aktuálními tématy a technologiemi. Mezi těmi posledními jsou kryptoměny a financování prostřednictvím ICO, tedy výběrem peněz výměnou za nově vydávanou kryptoměnu.

Protagonisté seriálu v čele s Richardem Hendricksem, který založil startup Pied Piper a později také iniciativu, která se snaží vybudovat nový decentralizovaný internet, procházejí v poslední sérii mnoha problémy, především v souvislosti s investory a financováním. A tak jednoho z vývojářů kolem Richarda, konkrétně Bertrama Gilfoyle napadlo, že by společně mohli zkusit vydat vlastní kryptoměnu a následně vybrat finanční prostředky přímo od lidí.

zasilkovna

Přečtěte si takéZásilkovna loni vytvořila obrat přes 450 milionů korun. Letos chce dosáhnout dvojnásobkuZásilkovna loni vytvořila obrat přes 450 milionů korun. Letos chce dosáhnout dvojnásobku

Právě Gilfoyle byl vždy takřka jediný z celého týmu, který projevil zájem o kryptoměny, potažmo sám těžil bitcoiny. Společně se tak rozhodli vytvořit měnu Pied Piper Coin, díky které by mohli získat nemalé finanční prostředky bez toho, aby museli rozdávat podíl ve firmě dalším investorům. Celý díl navíc vtipně naráží na kontroverzi, kterou s sebou financování přes ICO nese.

siliconvalleyhbo2

V ukázce níže můžete například vidět, jak se jeden z miliardářů a známých investorů zmiňuje o tom, že si každý musí projít svým ICO a že jich sám udělal 36. Na otázku, zda se mu některé z nich podařily, odpoví: „Není to vždy jen o penězích, někdy je to o zkušenostech“, čímž nepřímo naznačuje, že se ani jedno ICO nepovedlo a přišel o peníze.

Foto: HBO PR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym