Český výrobce kytar Furch nově umožňuje tvorbu vlastní originální kytary z výběrového dřeva

Filip HouskaFilip Houska

furch
0Zobrazit komentáře

Česká firma Furch Guitars, která se již od roku 1981 specializuje na výrobu dřevěných akustických kytar a bas, s nimiž se postupně dostala do celého světa, oznámila zajímavou novinku pro všechny kytaristy. Nově nabízí možnost vytvoření vlastní originální kytary, kterou si zájemci mohou sestavit z více než 160 různých vlastností včetně svých individuálních potřeb.

Tuto příležitost si výrobce z Velkých Němčič přichystal v rámci nové modelové řady RAINBOW. Modifikovatelné kytary následně vychází z konfigurace s přední deskou ze smrku sitka a zadní desky včetně lubů z indického palisandru. I když je tato specifikace, založena na prémiovém dřevu (minimálně z hlediska výroby kytar), neměnná, zájemce může popustit uzdu fantazie v následujících krocích.

9C2FD67B-C47F-48F0-B501-1AB94D4A79FD

Přečtěte si takéRoboti od Boston Dynamics se učí autonomně pohybovat a běhat jako člověkRoboti od Boston Dynamics se učí autonomně pohybovat a běhat jako člověk

Z nového katalogu si totiž může vybrat, jak si svou kytaru vylepší. Může se jednat například o počet strun, doplňkový materiál, ladící mechaniky, zdobení, ozvučení či vybrané povrchové úpravy, které si může nechat na výrobě na základě jeho volby výběru těla celé kytary. Furch Guitars uvádí, že nabídka čítá přes 160 různých vlastností, přičemž se dá v různých kombinacích vytvořit až 25 tisíc různých modelů.

„Zájem o zakázkové kytary v posledních deseti letech trvale roste. V loňském roce již kytary s vyšší mírou zakázkových úprav tvořily přibližně šest procent naší produkce a letos očekáváme opět o něco vyšší číslo,“ uvádí CEO Furch Guitars Petr Furch, podle kterého je konfigurovatelná řada RAINBOW reakcí na tato čísla.

5BBF702A-B0CD-4032-A77C-117DF28381E7

Originální kytary mohou zájemci objednávat prostřednictvím autorizovaných prodejců.

Celosvětová stopa

Vedle této speciální možnosti si zákazníci však stále mohou vybírat přesně sestavené kytary, a to ze sedmi nabízených sérií. Zajímavostí je, že na kytarách této tradiční moravské firmy, kterých se ročně produkuje okolo 7 tisíc kusů, hrají i světoví umělci jako Ir Glen Hansard, Američanka Suzanne Vega nebo Švéd Per Gessle z kapely Roxette. Z českých zástupců ji má například David Koller nebo Thom Artway.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym