Český startup MANA představil novou recepturu svého alternativního drinku

Michal PtáčekMichal Ptáček

mana
0Zobrazit komentáře

Česká společnost Heaven Labs vyrábějící produkty alternativní stravy MANA, cílící především na zákazníky, kteří nemají díky pracovnímu vytížení dostatek času na přípravu klasického jídla, představila nový produkt. Je jím nová verze instantního Mana drinku, nově označovaného jako Mana Mark4.

Ten dle slov zakladatele společnosti Jakuba Krejčíka dostal oproti předchozí variantě více vitamínů, minerálů, lepší lipidovou komplexnost a také větší spektrum aminokyselin z rostlinných zdrojů.

„Zásadně jsme upravili množství vitaminů B-komplexu, které přispívají například k lepšímu energetickému metabolismu, psychické činnosti i ke snížení únavy a vyčerpání. Zdvojnásobili jsme také obsah vitaminu B12 a B9, více je také jódu a zinku, látek přispívajících k normální činnosti štítné žlázy a k plodnosti,“ říká Krejčík.

Jakub Krejcik3

Tvůrce nápoje MANA Jakub Krejčík

Startup, který loni dosáhl obratu ve výši 87 milionů Kč, také zároveň upravil poměr bílkovinných zdrojů, kdy zdroji aminokyselin je nyní rostlinná kombinace sójové a ovesné bílkoviny.

„Díky analýzám jsme si jisti, že Mana obsahuje všechny neesenciální i esenciální aminokyseliny v ideálním množství. Konkrétně 101 g bílkovin v denní dávce,“ dodává Krejčík.

Cena nového produktu, který do těla dodá 400 kalorií, je stanovena na 65,80 Kč za 330 ml. V prodeji je například v trafikách Relay, obchodech Globus nebo e-shopech Alza a Amazon.

1816_Drink_M4_in_hand

Nový Mana drink: Mark4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym