Český Energomonitor spouští startup Stack7, který pomůže firmám s tvorbou IoT hardwaru a softwaru

Michal PtáčekMichal Ptáček

airsense
0Zobrazit komentáře

Už sedmým rokem působí především na evropském trhu česká služba Energomonitor, která zákazníkům přes distribuční partnery dodává svůj Internet of Things (IoT) hardware a software pro online měření spotřeby elektřiny, vody, plynu a kvality ovzduší.

Široké portfolio produktů například v podobě senzoru Airsense (foto nahoře) měřícím kvalitu vzduchu v místnosti nebo displeje Portasight, který zobrazuje jednotlivé údaje z Energomonitoru, pak pomáhá domácnostem i firmám optimalizovat spotřeby energie a ve výsledku tak šetřit peníze.

Česká firma, u jejíž zrodu stála jedna z nejvýraznějších osobností české internetové scény — podnikatel a novinář Patrick Zandl, nyní v IoT segmentu rozšiřuje své pole působnosti a buduje samostatnou divizi v podobě globálního B2B produktu s názvem Stack7.

michalillich

Přečtěte si takéMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do BrnaMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do Brna

Ten by měl využít sedmileté zkušenosti firmy na trhu a zaměřovat se na společnosti/zákazníky, kteří chtějí vytvářet produkty v oblasti Internet of Things, ale nemají dostatečné know-how, případně vlastní kapacity pro vývoj.

portasight-display

Displej Portasight zobrazující údaje z ekosystému Energomonitoru, včetně vlhkosti a teploty vzduchu

Právě tyto potřeby chce Stack7 díky vlastnímu internímu týmu z Energomonitoru a technologiím klientům dodat a zároveň pomáhat i s dalšími aspekty jako například real-time transportem a zpracováním dat nebo jejich samotnou vizualizací.

“Ďábel je vždy skrytý v detailu a v oblasti Internet of Things jsou těch detailů tisíce. Sami jsme při vývoji Energomonitoru prošli mnoha slepými uličkami, některé nás stály opravdu hodně peněz. Když nás začaly firmy, snažící se samy vyvíjet IoT produkty, na základě naší historie s Energomonitorem kontaktovat s žádostmi o rady nebo rovnou o vývoj konkrétních komponent, se kterými si in-house nevěděli rady, uvědomili jsme si, že naše know-how má samo o sobě pro tyto firmy hodnotu. Rozhodli jsme se proto začít nabízet vývoj IoT produktů jako komerční B2B službu pod separátním brandem Stack7,” říká CEO společnosti Pavel Štorek.

Kvůli velké variabilitě IoT oboru by měla samotná služba fungovat na značně individuální bázi a nabízet jednotlivou škálu činností od samotné analýzy potřeb přes vývoj hardware i software až po finální kompletaci a zajištění hromadné produkce.

stack7

Web nově spuštěné služby Stack7

Diskuze (0)

Novinka

Anonym