České ponožkoboty Skinners získaly v Sydney ocenění Gold Winner za produktový design

Nela VítováNela Vítová

skinners
0Zobrazit komentáře

Ponožkoboty Skinners se minulý týden staly prvním českým výrobkem, který získal ocenění Gold Winner za design produktu v soutěži Good Design Awards 2018. Designerské ocenění, které se uděluje již od roku 1958, bylo letos předáváno v budově opery v australském Sydney. Brněnská firma tímto oslavuje již třetí designerský úspěch po loňském vítězství v soutěži Red Dot Design Award 2017 a ocenění Gold Winner, kterou si Skinners odnesly ze soutěže A‘ Design Award and Competition letos v dubnu.

„Přínos je pro firmu obrovský, proto jsem ocenění do Austrálie přijel i osobně převzít. Kombinace technologické inovace, progresivního designu a uživatelské přívětivosti dělají ze Skinners výjimečný produkt a potvrzuje, že jdeme správným směrem. Jsme hrdí, že i malá firma může konkurovat designérským týmům a produktům zavedených značek velkých firem,“ komentuje vítězství zakladatel Skinners Technologies Petr Procházka.

revolutvault

Přečtěte si takéFintech startup Revolut oficiálně vstoupil do Česka. Do konce roku tu chce mít 100 tisíc uživatelůFintech startup Revolut oficiálně vstoupil do Česka. Do konce roku tu chce mít 100 tisíc uživatelů

S nápadem na boty, které se dají srolovat do kapsy, přišel Petr Procházka před několika lety úplnou náhodou, když si jeho kamarád zranil v Norsku nohu a rána se mu špatně hojila. Původně vystudovaný právník mu tenkrát sám ušil úplně první pár Skinners pouze z toho, co našel. V roce 2016 poté nápad na ponožkoboty sklidil nečekaný úspěch v crowdfundingových kampaních, kde na produkt přispěli lidé z celého světa celkem v přepočtu 16 milionů korun.

Skinners jsou nevšedním produktem, jelikož jsou spojením ponožek a bot dohromady. Jsou určeny především pro cestovatele a sportovce, kterým nejrůznějšími způsoby usnadňují pohyb nebo pomáhají v intenzivnějším zapojení svalů.

skinners

„Kombinujeme ochranu bot s komfortem a přenositelností ponožek. Ve výsledku je těch využití opravdu nespočet, spousta lidí v nich chodí do posiloven, využívá po túrách v kempech na regeneraci nebo při vodních sportech,“ vysvětluje Procházka.

Výroba produktu, který by se měl letos dočkat i dětské varianty, se odehrává přímo v Česku a podílí se na ní čtyři podniky z různých odvětví průmyslu. Skinners aktuálně vyváží zboží do celého světa a i díky tomu obrat společnosti v roce 2017 dosáhl několika desítek milionů korun.

skinners-2

Zakladatel Skinners Petr Procházka na soutěži v Sydney

Foto: Skinners

Diskuze (0)

Novinka

Anonym