Aukro.cz mění svého CEO. Nově se jím stává Lumír Kunz z fondu Leverage Technology

Filip HouskaFilip Houska

lumir-kunz

Lumír Kunz, CEO Aukra

0Zobrazit komentáře

Největší online tržiště v Česku Aukro.cz, na kterém se ročně v průměru prodá až 12 milionů položek, ohlašuje změnu na postu výkonného ředitele. Dosavadního CEO Davida Vychytila po necelém půl roce nahrazuje Lumír Kunz, který je zároveň spoluzakladatelem a partnerem českého fondu Leverage Technology, jenž zpočátku investoval například do přepravní služby Liftago nebo brokerské firmy Axiory.

Tato změna, kvůli které se Vychytil vrací zpět na pozici CEO do firmy NetDirect zabývající se tvorbou e-shopů, vychází zejména z nové podílové struktury. Do fondu Leverage Technology, jenž do Aukra vstoupil ke konci minulého roku, totiž partnersky vstupuje Václav Liška, zakladatel Aukro.cz, díky němuž Leverage Technology zvyšuje svůj podíl z původních 15 procent na 32 procent.

88ED1F6C-BD74-4969-A868-C5CF43426C92

Přečtěte si takéNASA chce do dvou let poslat na Mars miniaturní samořízenou helikoptéruNASA chce do dvou let poslat na Mars miniaturní samořízenou helikoptéru

Právě díky těmto obměnám by měl gigant na českém aukčním poli splnit nastavený a poměrně odvážný cíl: získat 10procentní podíl na tuzemském e-commerce trhu, a to do 5 let. To má být hlavním úkolem nového CEO Aukra Kunze, který se mimo jiné dříve věnoval řízení startupů a v Aukru působil na pozici manažera pro marketing a obchod.

„Na Aukru nás nadchla unikátní firemní kultura a tým lidí, který ji tvoří. Všichni jsme přesvědčeni o tom, že Aukro, coby jediná aukční platforma, má na českém e-commerce trhu velký potenciál, a máme obrovskou chuť ho společně rozvíjet. Po loňském náročném přechodu na novou platformu už začínáme pracovat na nových projektech. Tím prvním je nová úvodní stránka, na kterou máme pozitivní reakce. A další projekty, které mají za cíl nastartovat růst, budou následovat,” komentuje změnu vedení Kunz.

2DF1386F-9DCC-463C-96EE-4E511245C004

Ke změnám se vyjádřil i Matěj Boruta, CEO a partner fondu Leverage Technology:

„Spolupracujeme s investory, kteří mají chuť se podílet na nových technologiích a rostoucích trzích. Řešení umožňuje investorům s nižším objemem finančních prostředků investovat do třídy aktiv, která je obvykle dostupná jen velkým investorům. Fond disponuje skvělým investičním týmem, který stál u počátku projektu Liftago, brokerské společností Axiory, aukčního projektu Česká půda, srovnávače ověřených makléřů FÉRmakléři.cz, agregátoru inzertních serverů Střel.to, rozvoje projektu Valuto v ČR a dalších. Průměrné zhodnocení našich aktiv je na úrovni okolo 30% p.a.,“ říká.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym