Z českého analytického startupu Socialbakers odchází jeho další spoluzakladatel Jiří Voves

voves
0Zobrazit komentáře

Pražský startup Socialbakers, který se zaměřuje především na pokročilou analýzu sociálních sítí jako Facebook, Instagram či Twitter, zásadně mění vedení. Z vedoucí pozice a vůbec ze Socialbakers odchází po téměř 10 letech jeho spoluzakladatel a někdejší produktový ředitel a šéf inovací Jiří Voves.

Následuje tak sestup zakladatele a bývalého CEO startupu Jana Řežába, který odešel z pozice CEO již v roce 2015, aby se následně připojil k čínské společnosti Goodbaby, a v Socialbakers zůstal jen na pozici Executive Chairman. Jiří Voves si chce po svém odchodu dát několikaměsíční volno na čas s rodinou a cestování a mezitím bude přemýšlet o tom, na jakou cestu se vydá dále.

iphonex

Přečtěte si takéNové iPhony se budou pravděpodobně ovládat bezdotykovými gestyNové iPhony se budou pravděpodobně ovládat bezdotykovými gesty

Voves to oznámil během včerejšího dne přímo na svém Facebooku. V Socialbakers tak z původní čtveřice spoluzakladatelů zůstávají pouze dva lidé, zmíněný Jan Řežáb a Lukáš Maixner. Čtvrtý spoluzakladatel Martin Homolka totiž působí již několik let pouze v představenstvu startupu Actijoy a také pražském studiu Cookielab.

socialbakers

Socialbakers, do kterého investiční fondy jako Index Ventures nebo Earlybird Venture Capital nainvestovaly celkem 34 milionů dolarů (cca 700 milionů Kč), v posledních letech vykazovalo narůstající ztrátu – například v roce 2016 to bylo 143 milionů Kč. I přesto se firmě, která má aktuálně okolo 350 zaměstnanců v několika pobočkách po světě, alespoň po klientské stránce daří. Analytické nástroje Socialbakers, které má okolo 3000 aktivních klientů ve svých placených plánech, totiž využívají společnosti jako Microsoft, Danone, ING Bank nebo L’Oréal.

Foto: Socialbakers

Diskuze (0)

Novinka

Anonym