Uber zavádí v Česku spropitné pro řidiče

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Americký přepravní startup Uber, který od srpna roku 2014 funguje i na českém trhu, začne od zítřka zákazníkům v České republice nabízet funkci, která by se měla postarat o zajištění větší náklonnosti ze strany řidičů.

Uživatelé služby budou mít totiž od zítřka 5. dubna možnost odměnit po ukončení jízdy konkrétního řidiče spropitným, a to buď formou volby jedné z předvyplněných částek či zadáním spropitného v konkrétní výši. Spropitné pak uživatel může konkrétnímu řidiči poslat i dodatečně a to až do 30 dnů od ukončení jízdy.

„Uživatelé aplikace nás dlouho o zavedení možnosti spropitného pro kvalitní řidiče žádali. Lidé tak mohou poděkovat za perfektní služby, spolehlivou a bezpečnou jízdu, zábavnou konverzaci nebo i za projevenou ochotu. Věříme, že tato novinka ještě zlepší zkušenost uživatelů se službou a bude přínosem především pro tisíce řidičů v České republice, kteří aplikaci využívají,“ říká Tomáš Peťovský, generální ředitel Uberu pro Česko a Slovensko.

Uber se tak v Česku po divokém období několika posledních měsíců, kdy se společnosti například podařilo s českou vládou dohodnout na kompromisu v podobě provozu na základě licence a evidence tržeb, v principu opět o něco více přibližuje klasické“ taxislužbě“. Možnost spropitného už jinak Uber nabízí delší dobu například v USA.

tip

Diskuze (0)

Novinka

Anonym