Teslu opouští jeden z nejschopnějších zaměstnanců, který měl na starost vývoj Autopilota

Nela VítováNela Vítová

elonmuskxx

Elon Musk

0Zobrazit komentáře

Jim Keller, jeden z nejschopnějších zaměstnanců společnosti Tesla a specialista na architekturu procesorů, z firmy odchází. Svoji roli vedoucího inženýra systému Autopilot a viceprezidenta společnosti naposledy plnil tento týden v úterý a nyní se po dvou letech přesouvá do společnosti AMD.

Keller patří v této oblasti k těm nejlepším inženýrům z celého světa. Nejvíce se však proslavil především jako zaměstnanec společností Apple a AMD, kam se nyní přesouvá zpět na pozici mikroprocesorového inženýra. V Tesle se Keller soustředil především na vývoj nízkonapěťového hardwaru a především velel týmu, který vyvíjí asistovaný řidící systém Autopilot.

alza-prodejna

Přečtěte si takéFuturistická prodejna Alzy vygenerovala obrat 13 milionů Kč. Český e-shop brzy otevře dalšíFuturistická prodejna Alzy vygenerovala obrat 13 milionů Kč. Český e-shop brzy otevře další

Jak Tesla sdělila, novým vedoucím hardwarové divize Autopilota se stane Pete Bannon, který pro společnost pracuje již více než dva roky. Zodpovědnost za software systému Autopilot pak ponese Andrej Karpathy, který doteď vedl oddělení AI a Autopilot Vision.

„Dnešek je posledním pracovním dnem vedoucího softwarového inženýra společnosti, Jima Kellera. Nyní přestupuje zpět do firmy, kde se bude moci soustředit pouze na to, co dělá nejraději, a sice mikroprocesorové inženýrství. Jeho přínosu pro firmu si velice vážíme a přejeme mu jen to nejlepší, “ vyjádřilo se v úterý ke Kellerově odchodu vedení Tesly.

Pro Teslu odchod Kellera velmi vítaný není. Společnost však již nyní plánuje masivní investice do vývoje vlastních čipů a má další plány na sestavení týmu těch nejlepších inženýrů.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym