Startupy, které prošly českým StartupYardem, získaly během 3 měsíců rekordních 3,3 milionu EUR

Michal PtáčekMichal Ptáček

o
0Zobrazit komentáře

Český akcelerátor StartupYard sídlící na pražském Smíchově a zaměřující se na pomoc startupů v oblasti růstu a získání investic, má za sebou další úspěšné čtvrtletí. Akcelerátor, kterým v posledních letech prošly startupy jako: TeskaLabs, Neuron Soundware, ClaimAir nebo Rossum, jehož tým vyvíjí umělou inteligenci pro čtení dokumentů, totiž pro své absolventy za první tři měsíce roku 2018 zprostředkoval investice ve výši 3,3 milionů EUR, v přepočtu 83,7 milionů Kč.

To je o milion eur více, než za celý loňský rok 2017, kdy startupy, které StartupYardem prošly získaly 2,3 milionů EUR.

„Loňský rok přinesl rekordní výši investic, ale letošní ho již nyní překonal. Ukazuje to neustále rostoucí zájem a důvěru investorů v nové technologie a neotřelé nápady. Proto jsme v minulém roce poprvé v historii StartupYardu zorganizovali dvě akcelerační kola a i letos plánujeme vyjít vstříc zájmu investorů i startupů o účast v našich programech,” říká Cedric Maloux, ředitel StartupYardu.

StartupYard jinak aktuálně láká už na své desáté investiční kolo, jehož hlavními tématy tentokrát budou blockhain, automatizace a budoucnost práce.

Po jeho skončení budou mít startupy, které v akcelerační fázi dosáhly nejlepších výsledků, možnost získat financování na další rozvoj až ve výši 100.000 EUR s tím, že investiční kolo bude tradičně zakončeno konferencí Demo Day. Zde tvůrci startupů představí své finální produkty, na kterých během tříměsíčního akceleračního běhu pracovali.

startupyard2016-4235

Ředitel StartupYardu, Cedric Maloux

Diskuze (0)

Novinka

Anonym