Sega představila moderní remake oblíbené herní konzole Sega Mega Drive

Filip HouskaFilip Houska

3CC29D65-D0D2-4E27-9B0C-78DAE8BE8D2A
0Zobrazit komentáře

Japonská společnost Sega, která se v minulém století proslavila vývojem herních konzolí a videoher, hlásí návrat na hardwarovou scénu. Chystá totiž znovuzrodit oblíbený herní systém Mega Drive v menší podobě. Zároveň plánuje vydat až patnáct nových her pro Nintendo Switch.

Sega byla v 80. a 90. letech minulého století výraznou firmu na poli herních konzolí. Dokazují to například systémy jako Master System, Mega Drive nebo Saturn, nicméně v negativním smyslu i konzole Dreamcast z roku 1998/1999, která pro japonskou společnost znamenala velké zklamání.

musktesla

Přečtěte si takéMuskova Boring Company dostala povolení na další stavbu tunelu. Musk si ho projel v TesleMuskova Boring Company dostala povolení na další stavbu tunelu. Musk si ho projel v Tesle

Původně s ní chtěla konkurovat tehdy očekávanému PlayStationu 2 od Sony, ovšem nedosahovala takových hardwarových kvalit a podpory třetích stran ve srovnání s PS2, jako si slibovala. To pro ní v roce 2001 znamenalo doslova konec výroby konzolí. Teď však přichází změna.

Sega na konferenci Sega Fes 2018 oznámila, že oživí legendární konzoli Mega Drive, která se těšila obrovské popularity i u nás v České republice a to do miniaturní podoby po vzoru například stroje Nintendo Classic Mini: SNES pod označením Mega Drive Mini. Toto ohlášení zároveň reflektuje třicetileté výročí původní generace.

Novinka má vypadat totožně jako klasický 16bitový Mega Drive z roku 1988 a bude nabízet několik předinstalovaných, zatím neznámých her. Jak informuje server Polygon, Sega se na samotné výrobě této mini konzole nebude podílet, ale přenechá ji výrobci AtGames, který produkoval i retro konzole od Atari.

0747D93B-BEDB-46E8-B880-82A0ED2A439D

Mega Drive Mini se má začít prodávat ještě v letošním roce v Japonsku. Očekává se, že na další trhy, zejména na ten americký, se dostane s postupem času.

Herní díla pro Switch

Sega současně ohlásila, že v průběhu léta chystá vydat své tradiční hry i na masově oblíbenou konzoli Switch od Nintenda. Seznam by měl zahrnovat díla jako Sonic the Hedgehog, Thunder Force 4, Phantasy Star a řadu dalších.

Foto: Sega; BagoGames (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym