Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aprílových žertů technologických firem

sodasoakx
0Zobrazit komentáře

Rok se s rokem sešel a je tu znovu apríl, který tradičně přináší spoustu zábavných způsobů pro firmy, jak se zviditelnit na internetu chytře vymyšleným vtípkem. Za CzechCrunch jsme si řekli, že se tento rok aprílovému žertu vyhneme, ale i tak jako vždy přinášíme přehled toho nejzajímavějšího, co jsme v tento den zahlédli, převážně u technologických firem. Seznam navíc postupně doplňujeme.

Pro velké firmy, především v USA, znamená apríl jedinečnou příležitost, jak ukázat své produkty nebo technologie ve vtipném duchu, získat trochu virality a nechat obsah sdílet internetovou komunitu. Mnoho firem ale kromě svých sociálních sítí nebo webových stránek platí aprílovou reklamu i v televizi nebo například na YouTube.

T-Mobile a chytrý telefon v podrážce tenisek

sidekick

Americký T-Mobile již delší dobu plánoval prodej svých vlastních tenisek v ikonickém růzovém designu, a „shodou okolností“ vyšlo datum zahájení prodeje právě na apríl. Aprílové tenisky dostaly ovšem oproti původním množství vylepšení. Především, v jejich podrážce se ukrývá chytrý telefon, přes který je možné telefonovat, natáčet videa, fotit, ale i používat chytré hlasové asistenty nebo poslouchat hudbu přes natahovací sluchátka z tkaniček. Nápad je to velmi originální, jak můžete vidět na následujícím videu:

Nové pivo Brewolingo, díky kterému se naučíte plynně cizí jazyk

brewolingo

Znáte ty fráze pochybných online služeb, které lákají na ovládnutí cizího jazyka již během několika dní tak, že se v cizí zemi neztratíte? Americký startup Duolingo, který nabízí výuku jazyků, včetně češtiny, k rychlejšímu naučení cizího jazyka „prodává“ vlastní pivo Brewolingo, které prý pomůže komukoliv s plynulostí mluvy v cizím jazyce. Na webu můžete vybírat ze 4 různých piv v balení po 6 kusech za 12 dolarů, tedy asi 246 korun. Po kliku na tlačítko koupit budete ovšem přesměrováni zpět na Duolingo.

brewolingo2

Šestý smysl při chůzi díky aplikaci Honda Sixth Sense

hondasixthsense

Nejnovější automobily jsou dnes již vybaveny moderní technologií, která dokáže samostatně řídit, parkovat, hlídat okolí kvůli možné srážce s chodci, zvířaty nebo různými předměty. Ale co lidé, kteří chodí po ulicích a koukají při tom do svého telefonu? Honda přišla s aplikací, která jim pomůže vyhnout se nepozorným kolemjdoucím, automobilům v silnici nebo překážkám, jako je  třeba betonová zeď před nosem či dveře, které otevírá někdo proti nim.

Google Maps a hra s hledáním Walda

waldogoogle

Kde je Waldo? Legendární fráze a hra s hledáním postavičky Walda v červenobílém pruhovaném tričku na složitých obrázích. Tak přesně tu nyní najdete jako součást Google Maps od Googlu, kde se Waldo ukáže v náhodné lokaci ve světě na rozličných kreslených obrázcích a vy ho máte za úkol najít. Nejprve vše začíná jednoduše, ale s přibývajícími úrovněmi je hra těžší a těžší. Spustit ji můžete jak na mobilu (Android i iOS), tak ve webové verzi Google Maps po kliknutí na postavičku Walda po levé straně.

waldo

Ultrarychlý postřeh s nápojem Venom od Razeru

venom

Firma Razer je známa pro výrobu takřka nejprodávanějších herních příslušenství na světě – od podložek pod myš, přes samotné herní myši, až k celým počítačovým sestavám. V rámci aprílu Razer vypustil Project Venom V2, který nabízí speciální sérum, jenž hráčům dodá superschopnosti neuvěřitelně rychlého soustředění, což znamená, že se v akční hře stanou takřka neporazitelnými. Lahvička se speciálním nápojem má obsahovat směs vitamínů a „tajných látek“.

Grafický update pro hru Pokémon Go využívající rozšířenou realitu

pokemongo

Jedinou Pokémon hru na bázi rozšířené reality s názvem Pokémon Go od společnosti Niantic mnozí z vás budou znát. Kromě jiných updatů se aprílový den dočkal aktualizace grafického vzhledu pokémonů, kteří dostali místo propracovaného 3D vzhledu zpět svoji původní kostičkovanou 8-bit grafiku. Nejen, že jde o dobrý vtip, ale zároveň i o trochu nostalgie, protože kdo by se rád alespoň nachvíli nevrátil do doby, kdy letěli pokémoni na konzolích Gameboy.

pokemongo

Perlivá lázeň SodaSoak od SodaStream

sodasoak

Společnost SodaStream, která proslula výrobou a prodejem zařízení, které mění bežnou vodu na perlivou si na apríl připravila netradiční reklamu, ve které se dozvíte, že klíčem k mladistvému vzhledu a spokojenosti je novinka SodaSoak, která promění běžnou koupel na bublinkovou, podobně jako to umí SodaStream s vodou. Do vody si navíc můžete přidat libolnou příchuť, od jahody po kiwi.

Zařízení od Googlu, pomocí kterého lze swipovat na hardwarové klávesnici

gboard

Swipe je fajn, ale funguje standardně pouze na mobilních zařízení nebo na touchpadech. Uživatelé klasických počítačů s běžnou hardware klávesnici tak mají smůlu, pokud nemají po ruce samostatný trackpad. Japonský Google tak představil připojitelné zařízení Gboard, které vám umožní swipovat přímo po jakékoliv standardní klávesnici.

Nevíte si při vývoji rady? Zeptejte se gumové kachničky

Znáte to, programujete zrovna webovou aplikaci a zasekli jste se na problému, který neřešil nikdo kolem vás a ani na internetu není snadné najít odpověď, především proto, že se problém těžko popisuje. S tím vám pomůže gumová kachnička na oblíbeném serveru pro programátory Stack Overflow, které můžete svůj problém popsat a ona vám s ním okamžitě poradí. Upřímně, dali bychom cokoliv za to, aby něco podobného opravdu fungovalo :).

stackoverflow

Článek postupně aktualizujeme o nové aprílové žerty …

Diskuze (0)

Novinka

Anonym