PayPal začal vydávat debetní karty, které umožňují výběr z bankomatů či vklady hotovosti

0218_paypal_1
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších internetových peněženek PayPal, převážně sloužící pro okamžité online transakce mezi uživateli, začíná expandovat i mimo svůj tradiční byznys a chce konkurovat běžným bankám. Nově experimentuje s vlastními debetními kartami, které jsou přímo napojené na PayPal účet zákazníků a lze s nimi vybírat z bankomatů, na pobočce bank či platit u obchodníků.

 

Debetní karty jsou postupně vydávány vybraným zákazníkům v USA, kde PayPal na bankovních operacích spolupracuje se třemi bankovními institucemi. Mimo platebních karet ovšem nabízí i další standardní bankovní služby, jako například vklad hotovosti na PayPal účet prostřednictvím více než 20 tisíc vybraných obchodníků, vklad prostředků z ofocených šeků nebo půjčky menším firmám a jednotlivcům, jejichž schválení mimo platební historie záleží především na obratu na PayPal účtu.

smilecar3

Přečtěte si takéČeské carsharingy HoppyGo a SmileCar se spojí. Vznikne tím zcela nová firmaČeské carsharingy HoppyGo a SmileCar se spojí. Vznikne tím zcela nová firma

Jedná se prozatím pouze o test, nicméně pokud se ukáže, že je PayPal na tomto poli úspěšný, dá se očekávat, že bude mimo expanze v USA hledat bankovní partnery také v Evropě, včetně České republiky, kde své běžné služby oficiálně nabízí. Není to navíc poprvé, co firma experimentuje s platebními kartami. Již delší dobu vydává zákazníkům předplacené platební karty, na které si je vždy nutné vložit prostředky osobně na jednom z partnerských míst a které nelze využít jinak, než na platby u obchodníků.

paypal

Za vydání nové platební karty se neplatí žádný poplatek, ani další skryté měsíční poplatky. Jediné, na co si musí zákazník dát pozor, jsou poplatky spojené s používáním karty, jako například 2,5 dolaru (51 Kč) za výběr z bankomatu, 3 dolary (61 Kč) za výběr hotovosti na pobočce libovolné banky, až 3,95 dolarů (80 Kč) za vklad hotovosti na účet nebo 2,5 % za mezinárodní transakce.

paypalipad

PayPal by se tak tímto krokem mohl opět o něco více posunout k běžným zákazníkům po celém světě, kteří jsou často limitováni na využití klasických online transakcí PayPalu. Ostatně jedním z nejzásadnějších kroků PayPalu byla v minulosti spolupráce s aukčním serverem eBay, kde je PayPal dodnes nejpoužívanější platební metoda, i když ji má brzy vystřídat alternativní služba Adyen.

Foto: PayPal

Diskuze (0)

Novinka

Anonym