Novým finančním ředitelem Mitonu se stává Vladimír Janouš z KPMG

Michal PtáčekMichal Ptáček

miton

Vedení investiční skupiny Miton

0Zobrazit komentáře

Je tomu přibližně rok a půl, co česká investiční skupina Miton, která stála u zrodu internetových projektů jako Slevomat, Heureka, Damejidlo nebo Rohlik.cz, oznámila hned několik změn ve svém nejvyšším vedení, včetně jmenování nového šéfa firmy (CEO), kterým se stal zakladatel digitální agentury H1 David Špinar.

V souvislosti s jeho příchodem Miton angažoval i několik dalších nových tváří do výkonného managementu včetně finančního ředitele Martina Řezáče, který předtím působil v investiční společnosti BM Management jako business performance director.

mark

Přečtěte si takéTomáš Dunovský: The Facebook aneb proč je Mark Zuckerberg nejmocnějším člověkem na světěTomáš Dunovský: The Facebook aneb proč je Mark Zuckerberg nejmocnějším člověkem na světě

Ten však po vzájemné dohodě v prosinci loňského roku ve firmě skončil s tím, že nyní ho nahrazuje Vladimír Janouš. Ten do Mitonu přichází z auditorské společnosti KPMG, kde se 15 let věnoval především auditům, management consultingu, fúzím a akvizicím.

„Jsem moc rád, že Vláďa přijal naši nabídku a může tak pokračovat v dobré práci, kterou zde započal Martin Řezáč. Vláďa do Mitonu skvěle zapadá, znám ho velmi dobře a vím, že se na něj můžu spolehnout. Koneckonců, seděli jsme spolu v lavici na střední i vysoké škole,“ říká David Špinar, CEO Mitonu.

edf

Vladimír Janouš, nový finanční ředitel Mitonu

Úkolem Janouše v Mitonu bude především posuzování nových investičních příležitostí, řízení projektů v oblasti financování, tvorba podnikatelských plánů, ale také pomoc jednotlivým firmám v portfoliu s finančním managementem, business plány a reportingem.  A to zvláště těm menším, které ve svých týmech vlastní finanční manažery ještě nemají. 

Janouš k jeho novému působišti dodává…

„Moc si vážím příležitosti pracovat pro Miton. Je to pro mě velká změna po řadě let v korporaci. Už první dny ukázaly, že se tu například řada věcí rozhoduje mnohem rychleji, což mi vyhovuje.“

Diskuze (0)

Novinka

Anonym