Muskova Boring Company dostala povolení na další stavbu tunelu. Musk si ho projel v Tesle

musktesla
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejzajímavějších firem Elona Muska The Boring Company, která si dala za cíl až desetkrát snížit a zrychlit hloubení tunelů ve městech, zpočátku sloužících pro vybudování Hyperloopu, získává další povolení. Konkrétně jde o výjímku od amerického úřadu California Environmental Quality Act (CEQA), která by měla stavbu nového tunelu značně urychlit.

V souvislosti s tím se CEO firmy Elon Musk, který zároveň stojí i za vesmírným startupem SpaceX a automobilkou Tesla, projel jedním z prvních vybudovaných tunelů v kalifornském městě Hawthorne u Los Angeles v elektromobilu Tesla. Tunel má prozatím 100 metrů a vede od sídla SpaceX směrem k letišti LAX. Vše poté publikoval na svém Instagramu, jako součást jeho osobního PR.

liftagoinv

Přečtěte si takéLiftago mění investory, podíl investiční skupiny Leverage putuje do rukou INCOMMING VenturesLiftago mění investory, podíl investiční skupiny Leverage putuje do rukou INCOMMING Ventures

Tunel by měl být po stávající výstavbě prodloužen o další 3,2 kilometrů, na čemž už firma postupně pracuje. Výše zmíněné schválení se ovšem týká i dalšího tunelu, jenž by měl být dlouhý téměř 10,5 kilometru. Kromě hloubení tunelu si The Boring Company pořídilo pozemek na adrese 2352 S Sepulveda Blvd, který využije pro vstupní bod do svého přepravního systému.

boring

Plán současné výstavby

Tunel by měl prozatím sloužit pouze pro testovací účely zaměstnanců a představitelů města. Pokud se slibovaný koncept osvědčí, firma dostane povolení k budování samotného přepravního systému a k přepravě lidí či jejich automobilů. The Boring Company nicméně stále čeká na několik dalších povolení. Společnost navíc ještě blíže nepředstavila, jak přesně jejich technologie pro hloubení tunelů funguje a jak bude schopna šetřit čas a náklady, což by měl být nyní primární cíl firmy.

boringcompanyx

Takto by měl vypadat přepravní systém v tunelech

Foto: The Boring Company, Elon Musk / Instagram

Diskuze (0)

Novinka

Anonym