Liftago mění investory, podíl investiční skupiny Leverage putuje do rukou INCOMMING Ventures

Jiří SvobodaJiří Svoboda

liftagoinv

Juraj Atlas, Michal Mička a Ondřej Krátký

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejvýraznějších českých startupů, přepravní služba Liftago mění svoji vlastnickou strukturu. Jan Boruta, Matěj Boruta a Lumír Kunz z Leverage Investment totiž prodávají svůj podíl, který ve firmě drželi od roku 2014.

Podíl v hodnotě vyšších milionů korun pak poputuje rovnou do rukou skupiny INCOMMING Ventures Michala Mičky (na fotce uprostřed). Ten je v Liftagu investorem a akcionářem už od loňského roku, to když startupu poskytl investici v řádu desítek milionů Kč.

mark

Přečtěte si takéTomáš Dunovský: The Facebook aneb proč je Mark Zuckerberg nejmocnějším člověkem na světěTomáš Dunovský: The Facebook aneb proč je Mark Zuckerberg nejmocnějším člověkem na světě

Leverage nechce zveřejňovat konkrétní parametry transakce, podle informací CzechCrunch.cz však v přepravní službě investiční skupina držela minoritní podíl pohybující se jednotkách procent. V minulém roce založila například fond Leverage Technology, v rámci kterého získala 15% podíl v Aukro.cz. Na druhé straně INCOMMING Ventures investovalo v minulosti kromě Liftaga například do projektů Apifier, Flatio či Shopsys.

liftago_driver

Foto: Liftago

Aplikace Liftago

“Soukromý kapitál hodláme dále investovat v rámci skupiny Leverage, ve které jsme v loňském roce založili fond Leverage Technology. Aktuálně také investujeme do služby FÉRmakleři.cz, jež je nezávislým srovnávačem realitních makléřů a která pomáhá usnadňovat a zrychlovat prodej nemovitostí. Přes tento projekt se za necelý rok již realizuje prodej nemovitostí v hodnotě přes 300 milionů korun a tato částka dále roste,” doplňuje Matěj Boruta.

“Protože v Liftagu stále vidíme velký potenciál a budoucnost, rozhodli jsme se využít příležitosti od investiční skupiny Leverage odkoupit podíl, který se pohyboval v jednotkách procent. Jsme velmi rádi, že se nám s Liftagem zatím daří plnit vytyčené cíle a využívat nastalé příležitosti,” říká Michal Mička, majitel investiční skupiny C2H, jíž je společnost INCOMMING Ventures součástí.

Liftago používá více než 1500 profesionálních řidičů taxi a přes čtvrt milionu cestujících v Praze, Brně, Ostravě, Zlíně, Liberci a Bratislavě. Rostoucí start-up byl založený Martinem Hausenblasem, Ondřejem Krátkým a Jurajem Atlasem a po vstupu majitelů Leverage do něj investovala řada českých investorů, mimo jiné Karel Janeček.

kratky3

CEO Liftaga, Ondřej Krátký

Diskuze (0)

Novinka

Anonym