Kryptoměnová směnárna Coinbase spouští vlastní investiční fond ve výši 15 milionů dolarů

coinbasemmm
0Zobrazit komentáře

O jedné z nejpopulárnějších směnárech kryptoměn Coinbase, je toho v posledních týdnech slyšet hodně. Americká firma jedná o nákupu platformy Earn.com za 120 milionů dolarů, pro své uživatele spustila podporu výběru tzv. forků Bitcoinu či vlastní investiční indexový fond a také služby pro obchodníky, kteří chtějí přijímat platby v kryptoměnách. To ale není zdaleka vše.

Své investiční aktivity chce Coinbase rozšířit ještě dál a v té souvislosti zakládá nový investiční fond ve výši 15 milionů dolarů, který se má zaměřit na rané investice do startupů, založených na technologii blockchainu a kryptoměn. Vedení firmy zároveň potvrdilo, že se nebrání ani investicím do přímých konkurenčních služeb.

spoluzaci1

Přečtěte si takéSeznam.cz ukončuje svou dlouholetou sociální službu pro studenty a absolventy Spolužáci.czSeznam.cz ukončuje svou dlouholetou sociální službu pro studenty a absolventy Spolužáci.cz

Investiční fond tak bude nově spadat pod název Coinbase Ventures a výhledově chce změnit trend, kterým se současné startupy na blockchainu řídí. Nemělo by jít o financování kampaní pro vydávání nových měn, ale spíše startupů, které opravdu chtějí využít technologii blockchainu k něčemu užitečnému a rádi zvolí financování tradiční, méně riskantní a plně legální cestou.

coinbaseindex

Coinbase má mezi konkurencí jednu značnou výhodu. Aktuálně má mnohem více zákazníků, kteří by chtěli kryptoměny nakupovat a směňovat, než vůbec dokáže na své platformě obsloužit, a to se navíc spekuluje o tom, že by se na Coinbase po Bitcoinu, Bitcoinu Cash, Ethereum a Litecoinu měla objevit další měna, pravděpodobně Ripple (XRP).

Pozitivní vyhlídky na budoucnost Coinbase

Mimo jiné je Coinbase aktuálně v jednání o udělení brokerské licence od amerického úřadu SEC, který má jistý dohled nad komplikovaným světem kryptoměn, což by firmě umožnilo mimo klasickou směnárnu provozvat burzovní operace, podobně jako její sesterská služba Gdax, která spadá pod stejné vlastníky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym