Hra Pokémon GO bude během svátku Den Země odměňovat hráče za úklid veřejných prostor

Filip HouskaFilip Houska

E60B573F-E915-40BB-9F77-76F0375F0362
0Zobrazit komentáře

Kalifornské vývojářské studio Niantic se svou masivně oblíbenou mobilní hrou Pokémon GO, na které spolupracovalo s japonským Nintendem, chystá novinku s důrazem na životní prostředí. Na svátek Den Země, konající se 22. dubna, bude hráče odměňovat za úklid odpadků ve městech a obecně na veřejných prostranstvích.

Celá iniciativa, nazvaná jako Pokémon GO Earth Day Cleanup, spočívá v uspořádání setkání hráču (Trainers), kteří se společně budou podílet na úklidu daných lokalit, v nichž se sejdou. Součástí celého procesu nemají být pouze hráči Pokémon GO, ale také dobrovolníci z okolí.

elonmuskxx

Přečtěte si takéElon Musk vstupuje do vedení výroby Modelu 3 poté, co Tesla nesplnila očekáváníElon Musk vstupuje do vedení výroby Modelu 3 poté, co Tesla nesplnila očekávání

Pro větší motivaci k hromadnému vyklízení odpadků připravuje Niantic, který se do této akce pustí spolu s organizacemi Mission Blue, Playmob a lokálními neziskovkami, pro hráče herní bonusy. Ty spočívají v poskytování většího množství takzvaných stardustů (krmiva) pro zemní, vodní a travní Pokémony, a to po dobu 48 hodin, během kterých bude tato ekologická iniciativa běžet.

pokemongo_feat-1500×844

Bonusy však závisí na počtu účastníků na daném setkání. Tvůrci uvádí, že pokud se na jednom místě sejde minimálně 1 500 lidí odhodlaných k úklidu svého okolí, automaticky zdvojnásobí příjem stardustů. Pokud 3 000 lidí, bude se jednat o trojnásobek. Hráči zároveň získají speciálního avatara symbolizujícího právě Den Země, neoficiálního každoročního svátku pro podporu ochrany planety, který běží již od roku 1970.

Zapojit se mohou Češi

Niantic na svých webových stránkách oznámil, že je aktuálně zaregistrovaných 37 lokalit ve 12 zemích světa. I když Česká republika v tomto seznamu zatím chybí, je možné, že s postupem času, konkrétně do 18. dubna, kdy registrace končí, přibude. Niantic má totiž lokality průběžně doplňovat, pokud se dohodne s lokálními neziskovými organizacemi.

cleanuppokemongo

Evropské lokality, kde Pokémon GO Earth Day Cleanup proběhne

S registrací konkrétní destinace, kde setkání hráčů a dobrovolníků proběhne, však může pomoci kdokoliv, a to díky vyplnění formuláře (ZDE). Na základě něj se pak Niantic pokusí dohodnout s příslušnými neziskovkami a zorganizovat tak další „cleanup“.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym