Google v prohlížeči Chrome zabanoval všechna rozšíření pro těžbu kryptoměn

Michal PtáčekMichal Ptáček

btc
0Zobrazit komentáře

Jedno z nejvíce diskutovaných témat během aktuálně probíhající kryptoměnové mánie je bezpochyby jejich samotná těžba. Ta umožňuje v podstatě komukoliv s dostatečně výkonným počítačem, zejména grafickou kartou, těžit jednotlivé kryptoměny a navyšovat tak jejich počet ve svém vlastnictví.

V poslední době se na základě těžařského fenoménu rozmohly i programy/rozšíření umožňující kryptoměny těžit i bez potřebného extra hardwaru. Stačí pouze stáhnout příslušné rozšíření do webového prohlížeče, které následně po spuštění využívá výkon vašeho počítače k samotné těžbě kryptoměn.

mixitomat

Přečtěte si takéČeský Mixit chystá speciální výdejní automat na müsli. Objeví se ve firmách či školáchČeský Mixit chystá speciální výdejní automat na müsli. Objeví se ve firmách či školách

Právě s těmi se teď ale technologický gigant Google rozhodl udělat rychlý proces, alespoň tedy ve svém prohlížeči Chrome. Google se totiž ze svého internetového obchodu Chrome rozhodl smazat všechna rozšíření, která využívají právě skript pro těžbu kryptoměn. Důvodem je jejich časté zneužití ze strany samotných tvůrců, kteří je často implementovali i do rozšíření, které s těžbou neměly nic společného a bez vědomí uživatelů tak významně zpomalovaly a vytěžovaly výkon jejich počítačů.

crypto

S podobnými aplikacemi bude v obchodě Chrome nejpozději do června tohoto roku konec

Ban je plošný a platí tedy pro všechna podobná rozšíření bez výjimky s tím, že všechna již existující rozšíření pro těžbu kryptoměn budou z internetového obchodu Chrome odstraněna nejpozději do konce června.

ukazka

Ukázka vytížení procesoru během těžby kryptoměn / zdroj Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym