Známý hudebník Snoop Dogg vybral pro svůj investiční fond 45 milionů dolarů

snoopdogg
0Zobrazit komentáře

Jak už tomu v zábavním průmyslu bývá, velmi často se známá jména, která dosáhla určitého vrcholu ve svém oboru, pouští s vydělanými penězmi do dalších oblastí. Od charity, přes investice do nemovitostí či umění, až ke startupům, či rovnou založení vlastních investičních fondů. To je případ i Calvina Broaduse, lépe známého pod pseudonymem Snoop Dogg, pod nímž vystupuje jako rapper a producent.

Snoop Dogg je kromě své hudební kariéry viděn také jako značný propagátor marihuany a všeho, co s tím souvisí. Byl jedním z vůbec prvních známých lidí, kteří se snažili o plnou legalizaci prodeje v rámci USA a zároveň jedním z prvních investorů do firem, které se marihuaně věnují. Nyní v souvislosti s tím uzavírá svůj vlastní investiční fond s názvem Casa Verde Capital, do kterého vybral 45 milionů dolarů.

stephenhawking

Přečtěte si takéVe věku 76 let zemřel uznávaný fyzik Stephen HawkingVe věku 76 let zemřel uznávaný fyzik Stephen Hawking

Peníze pocházejí jak od něj, tak od dalších individuálních investorů a menších rodinných podniků, většinu pak fond získal během loňského roku. Jeho firma investovala celkem již do 8 startupů, které ovšem nesouvisí s pěstováním marihuany, ale s navazujícími službami, jako je rozvoz, podpora a legalizace provozu výdejen, systémů pro správu objednávek či laboratořemi.

snoopdogg

Snoop Dogg a jeho investice do sportovní chat aplikace GameOn v roce 2016.

Fond v úvodním kole investuje většinou přes 1 milion dolarů s tím, že dalších 3-5 milionů má běžně vyhrazeno pro navazující investice v dalších kolech. U většiny startupů, které Casa Verde Capital proinvestoval, je navíc veden jako největší investor, což mu dává lepší přístup k vedení společností.

Další investice na obzoru

Během několika příštích týdnů by měl fond dle serveru TechCrunch ohlásit několik dalších investic. Prozatím největší investicí byl startup LeafLink, který na chytré platformě propojuje dodavatele a prodejce se všemi navazujícími službami. Ten začátkem loňského roku vybral 3 miliony dolarů v seed kole a v listopadu pak dalších 10 milionů dolarů.

leaflink

Foto: Snoop Dogg

Diskuze (0)

Novinka

Anonym