Startup herečky Gwyneth Paltrow získal investici ve výši 50 milionů dolarů a expanduje do Evropy

Filip HouskaFilip Houska

BBE29E00-6E48-464E-A7D0-1CD0F8FAF535
0Zobrazit komentáře

Americký startup Goop herečky Gwyneth Paltrow, který se specializuje na lifestylový obsah a prodej zejména kosmetických produktů, získal novou investici ve výši 50 milionů dolarů, tedy asi 1 miliardy korun, díky níž startup atakuje hranici 250milionové valuace v dolarech. Investice by měla sloužit pro expanzi mimo severoamerický trh.

Oscarová herečka Gwyneth Paltrow založila Goop v roce 2010. Původně se startup zaměřoval především na tvorbu lifestylového magazínu s tématem módy, cestování či krásy, nicméně postupem času se rozrostl také o e-commerce. Nově tak nabízí řadu kosmetických produktů, vitamínů či přípravků do koupele.

bratislava

Přečtěte si takéUber ukončuje po rozhodnutí soudu provoz v BratislavěUber ukončuje po rozhodnutí soudu provoz v Bratislavě

I když veřejnost skrze příliš přehnanou klamavou reklamu poukazující na „zázračné léčivé přípravky“ Goop odmítala, investoři v něm viděli jistý potenciál. To dokazují nejen investice v celkové výši 25 milionů dolarů z let 2015 a 2016, ale také aktuální Series C vedená skupinou Lightspeed Venture Partners, která startupu přinesla 50 milionů dolarů.

8CF16519-C3DE-41AA-B4B7-31BC7A9158E6

Investice by měla sloužit na zmíněnou globální expanzi a také rozšíření sortimentu. Goop aktuálně se svým e-commerce byznysem operuje pouze na trzích Spojených států a Kanady, nicméně ke konci roku by se měl dostat i do Evropy.

Foto: Fortune Conferences (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym