Zakladatel Uberu chystá novou kryptoměnu, do které sám investuje miliony dolarů

btc
0Zobrazit komentáře

Jeden ze zakladatelů přepravního startupu Uber se pouští do nezvyklého segmentu, který pro své fungování využívá technologii blockchainu. Nový počin Garretta Campa, který začátkem roku 2009 přišel s nápadem založit alternativní přepravní aplikaci, ze které následně vznikl právě Uber, nese název Eco a chce se chce stát novou digitální měnou pro běžné transakce bez jakýchkoliv poplatků.

Na první pohled celkem standardní představa mnoha dnešních startupů se ale liší tím, že Camp na svůj projekt nehledá žádnou investici, nevydává měnu na základě ICO (forma výběru financí pro nově vznikající kryptoměny) a velká část firmy bude i po vydání kryptoměny nezisková, byť do ní sám investuje společně s dalšími partnery kolem 10 milionů dolarů.

Spotify Press Announcement

Přečtěte si takéHudební gigant Spotify vstupuje na newyorskou burzuHudební gigant Spotify vstupuje na newyorskou burzu

Startup by měl vydat celkem 1 bilion kusů kryptoměny Eco, ze kterých 50 % připadne zdarma první miliardě registrovaných a ověřených uživatelů, 20 % půjde zpřáteleným univerzitám, jenž budou pomáhat s vývojem a získají také blíže nespecifikované výhody. A poté po deseti procentech pro strategické partnery, poradce a také na vlastní neziskový fond.

Právě neziskový fond povede veškeré operace stojící za fungováním startupu a do něj jsou také převážně milionové prostředky investovány. Síť by poté neměla být kompletně decentralizovaná – transakce totiž nebudou anonymní a mezi uživateli budou probíhat pouze na základě ověření, což by mělo ovšem snížit riziko útoků a dalších podvodů.

Ani první ani poslední

Eco zdaleka není prvním startupem, který na blockchain přináší podobnou myšlenku. Naopak nově vydaných kryptoměn, které se snaží o revoluci na fintech trhu je nespočet, ale jen málokteré z nich jsou reálně využívány, postupují k masám dostatečně rychle a mají za sebou silný tým i partnery. Připojit se k nově vznikajícímu Eco můžete již dnes registrací na webu, která vám zajistí originální vlastní uživatelské jméno a prozatím nespecifikovaný počet bezplatných kusů kryptoměny.

foto

Garrett Camp

Foto: reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym