Revolut představil jednorázové virtuální karty, které se po jedné platbě samy zablokují

Filip HouskaFilip Houska

revolut
0Zobrazit komentáře

Londýnský fintech startup Revolut, jehož cílem je nabídnout alternativu k běžným bankám, představil možnost, jak zamezit narůstajícímu počtu krádeží platebních údajů. Uživatelům nyní umožňuje založit si jednorázové virtuální karty, které se po konkrétní transakci ihned zablokují. Novinka je dostupná i v Česku, kde má Revolut již přes deset tisíc zákazníků.

Klienti, kteří využívají placenou variantu účtu za přibližně 200 korun měsíčně, si nově mohou nechat vygenerovat takové platební údaje, jež jsou po první transakci automaticky zničeny. Tato možnost se může hodit zejména v případech, kdy chce uživatel provést nákup na ne příliš důvěryhodném e-shopu (případně jiné online platformě), který by údaje mohl pomocí phishingové metody potenciálně zneužít.

crypto1

Přečtěte si takéHra CryptoKitties, ve které lze za kryptoměny kupovat virtuální koťata, získala investici 12 milionů dolarůHra CryptoKitties, ve které lze za kryptoměny kupovat virtuální koťata, získala investici 12 milionů dolarů

Revolut tak dokáže svým prémiovým zákazníkům nabídnout až pět různých platebních údajů denně. Jinak řečeno, zákazník může uskutečnit pět různých nákupů za 24 hodin se zcela odlišnými údaji, jež se postupně generují přímo v mobilní aplikaci. Je však nutné dodat, že tato metoda nebude fungovat u předplacených služeb, které potřebují například každý měsíc strhávat z karty konkrétní sumu peněz.

Britský startup, který před nedávnem o 700 procent zvýšil měsíční objem plateb na 1,5 miliardy dolarů, s uvedením této možnosti vychází zejména z evropských statistik za rok 2016. Ty hovoří až o desetiprocentním nárůstu online krádeží platebních údajů. Dohromady se tak odcizilo až 1,8 miliardy eur.

F0143B1A-D252-403E-A1F8-A187F241CA12

Foto: Revolut

Diskuze (0)

Novinka

Anonym