Nové podmínky Slacku umožňují zaměstnavatelům číst soukromé zprávy všech uživatelů

slack1
0Zobrazit komentáře

Komunikační nástroj Slack od stejnojmenného kalifornského startupu je bezesporu jednou z nejpopulárnějích služeb současnosti, kterou využívají jak malé týmy, tak obrovské firmy, od Airbnb, přes IBM až po Shopify. Miliony aktivních uživatelů by ovšem měly zbystřit. Slack totiž v souvislosti s přípravou na nová nařízení o ochraně osobních údajů upravil své zásady o ochraně soukromí, což může mnohé uživatele donutit k odhodu ze služby.

Nové změny totiž umožňují hlavním administrátorům týmů kompletní export dat ze Slacku, včetně všech soukromých zpráv uživatelů, to vše navíc bez jejich vědomí. Váš zaměstnavatel si tak teoreticky může kdykoliv stáhnout data a přečíst si, co jste si o něm nebo o firmě během pracovní doby psali.

coinbase-eth

Přečtěte si takéCoinbase mělo kritickou chybu, která umožňovala komukoliv získat neomezené množství kryptoměny EthereumCoinbase mělo kritickou chybu, která umožňovala komukoliv získat neomezené množství kryptoměny Ethereum

Tato možnost je dostupná všem, kteří využívají placené služby Slack Plus a Enterprise Grid, které umožňují přístup k pokročilému exportu dat. Funkce byla ve Slacku dostupná i dříve, ale všem uživatelům v týmu, který si ji aktivoval, o tom přišlo upozornění, takže si mohli dát větší pozor na to, jaké informace v soukromých zprávách sdílejí.

slackx

A i pokud by náhodou firma neměla aktivní jeden z placených plánů, stále může pro podobný export dat využít externích rozšíření pro Slack, případně požádat přímo startup, pokud k tomu tedy má nějaký zásadní důvod. Slack na druhou stranu v nastavení soukromých zpráv umožňuje zapnutí funkce, která zprávy například každý den nebo týden promaže.

butterfield

Zakladatel a CEO Slacku, Stewart Butterfield

GDPR, neboli obecné nařízení o ochraně osobních údajů, bude tématem pro mnoho dalších firem, které poskytují své služby do zemí Evropské unie, včetně těch českých. V účinnost vstupuje 25. května 2018.

Foto: kris krug/flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym